Jokić: Čistog obraza mogu da izađem pred građane Kotora

"Dok god uprava radi u interesu grada, neću potavljati pitanje opstanka koalicije"
4301 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Jokić, Foto: Opština Kotor
Vladimir Jokić, Foto: Opština Kotor

Na vanrednoj Skupštini akcionara Luke Kotor jednoglasno je odlučeno da se pristupi potpisivanju Ugovora o prvenstvenoj koncesiji sa Vladom Crne Gore. Sastavni dio ugovora je Poslovni plan za period od 12 godina.

Za ovu odluku glasao je i predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić koji je, govoreći za Kotor TV, apostrofirao višestruki značaj dobijanja koncesije, naglasivši kako je potpisivanje koncesionog akta ispravna i značajna odluka za Kotor, te znači, kako ističe, odgovoran odnos prema gradu.

Zbog takvog Jokićevog glasanja, Socijaldemokratska partija se zalaže za njegovu smjenu, dok Građanski pokret URA traži skraćenje mandata skupštini.

Jokić naglašava kako ugovor sadrži čitav niz elemenata koji su, već godinama unazad, sastavni dio planske dokumentacije, te još nekih zakonskih odluka, koje se tiču i UNESCO-a. Finansijski plan ugovora za njega je takođe je neosporan.

"Dok god uprava radi u interesu grada, neću potavljati pitanje opstanka koalicije. Međutim, ako je neko spreman da zarad svojih interesa, neznanja, ambicija i frustracija razbija koaliciju u Kotoru, potpuno je slobodan da to uradi. Što se mene tiče, potpuno čistog srca i obraza mogu da izađem pred odbornike i građane Kotora", zaključio je Jokić.

Bonus video: