Demokrate: DPS preko Narodnog muzeja sabotira protest na Cetinju

"Odbijanje je opravdala nesuvislim razlogom da je objekat zatvoren do 10. aprila, kao da to objektivno može da spriječi ustupanje električne energije organizatorima protesta i priključenje na jednu utičnicu", smatraju Demokrate
5536 pregleda 14 komentar(a)
Zgrada Narodnog muzeja na Cetinju, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Zgrada Narodnog muzeja na Cetinju, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović

Narodni muzej Crne Gore odbio je zahtjev Demokratske Crne Gore da joj ustupi električnu energiju za potrebe protesta koji će se održati sjutra na Balšića pazaru, na Cetinju, saopšteno je iz te stranke.

Taj čin Demokrate su okarakterisale kao " bijedan pokušaj da se opstruira izražavanje građanskog bunta u Prijestonici Cetinje".

"Da su predmete u muzejima čuvali kao što čuvaju električnu energiju, gdje bi nam bio kraj?", poručuju iz Demokratske Crne Gore.

Kako navode, dokument dostavljen i medijima, a kojim se njihov zahtjev odbija potpisala je Anastazija Miranović, u ime uprave Narodnog muzeja.

"Odbijanje je opravdala nesuvislim razlogom da je objekat zatvoren do 10. aprila, kao da to objektivno može da spriječi ustupanje električne energije organizatorima protesta i priključenje na jednu utičnicu", dodaje se u saopštenju.

Demokrate smatraju da gest odbijanja zahtjeva predstavlja još jedan izraz "hipokrizije u koju je DPS duboko zabrazdio, jer dok sa jedne strane minimalizuju značaj naših protesta, sa druge strane sve rade i pokušavaju da sabotiraju održavanje našeg protestnog skupa".

"Osim hipokriziju, ovakav gest ogoljava, u potpunosti, kukavštinu DPS-a, koji ne želi da omogući da građani Prijestonice mirnim, građanskim putem izraze svoj bunt u odnosu na sva njihova nepočinstva", tvrde Demokrate.

Oni poručuju da ovim neće biti spriječeno održavanje skupa "jer ako nema struje koja nam treba samo za zvučnike, tehnika je, na svu sreću, napredovala dotle da bismo, ako nikako drugačije, i uz pomoć megafona mogli da pošaljemo svoje poruke".

"Pozivamo građanke i građane Prijestonice da na ovaj mizerni pokušaj sabotaže, sjutra od 15:30h, na Balšića pazaru, odgovore još većim prisustvom na skupu 'Gotov je! Ne boj se'", zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Bonus video: