Premijerski sat bez predstavnika opozicije

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović pitao je premijera kada će biti puštena u funkciju prioritetna dionica auto-puta Bar-Boljare
1608 pregleda 4 komentar(a)
Samo poslanici vlasti pitaju Markovića: Sa prethodne sjednice, Foto: Luka Zeković
Samo poslanici vlasti pitaju Markovića: Sa prethodne sjednice, Foto: Luka Zeković

Opozicija neće učestvovati na sjednici Skupštine posvećenoj premijerskom satu, a pitanja premijeru Dušku Markoviću i ministrima za sada su uputili samo poslanici vladajuće koalicije. Sjednica parlamenta na kojoj će premijer i ministri odgovarati poslanicima zakazana je za srijedu 20. marta. Poslanici opozicije bojkotuju rad Skupštine zbog zahtjeva organizatora građanskog protesta “Odupri se-97 hiljada” da napuste poslaničke klupe do održavanja slobodnih izbora. Opozicija je prethodno tražila da tehnička vlada pripremi uslove za takve izbore, ali su predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS) to odbili.

Poslanik DPS-a Mihailo Anđušić će premijera pitati koje mjere je Uprava policije sprovela prema pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa u posljednjih pola godine. Njega interesuje i šta je urađeno na rasvjetljavanju teških krivičnih djela.

“Posebno veliku pažnju javnosti su izazvala ubistva na javnom mjestu gdje su bili ugroženi životi građana i korišćene eksplozivne naprave veiike razorne moći i automatsko oružje. S obzirom na određene kadrovske promjene koje ste prvo najavili, a zatim i sproveli, prvenstveno u Upravi policije, molim da odgovorite koji su konkretni rezultati ostvareni”, navodi Anđušić.

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović pitao je premijera kada će biti puštena u funkciju prioritetna dionica auto-puta Bar-Boljare.

“Da li je tačno da će država biti oštećena za 134 miliona eura propustima do kojih je došlo priiikom priprema za gradnju”, pitao je Ibrahimović.

Bonus video: