Novaković i definitivno raskrstio sa Pozitivnom: Predvodi listu "Biram Bar" na lokalnim izborima

"Naš program je baziran na prvoj godini. A kad ona prođe, pitaćemo Barane da li su zadovoljni onim što smo uradili. Potenciram da grupa iz "Biram Bar" nije srasla sa foteljama da bi ih branila po svaku cijenu, mi nasuprot tome želimo da radimo za dostojanstveni Bar koji pruža šansu slobodnog života, sigurnosti za naše porodice", naveo je pored ostalog Novaković
108 pregleda 23 komentar(a)
Radomir Novaković, Foto: Radomir Petrić
Radomir Novaković, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 26.03.2018. 19:32h

Nevladina organizacija "Biram Bar", formirana krajem prošle godine, večeras je zvanično objavila da izlazi na lokalne barske izbore 27. maja i da će njenu listu predvoditi Radomir Novaković Cakan, aktuelni predsjednik Skupštine opštine (SO) Bar.

Time je formalizovana saradnja ove NVO i Novakovića, o kojoj se u barskim političkim kuloarima spekuliše još od formiranja NVO "Biram Bar".

Pred članovima i simpatizerima, na promociji u Dvorcu kralja Nikole, jedna od osnivača te NVO Irina Dabović kazala je da "Biram Bar" za misiju ima da sabira "sve koji žele da ovaj grad raste i da bude bolje mjesto za život i nas i naše djece" i podsjetila na dosadašnje aktivnosti te NVO i naglasila da su "reakcije javnosti" navele aktiviste da iskorače iz NVO sektora.

"Nakon ovakvog odjeka, ništa nije bilo normalnije nego da našeg Cakana, koji je za sve nas u gradu kratko i jednostavno - brat Cakan, pozovemo da nas povede na lokalne izbore u maju", kazala je Dabović.

Novaković je kazao da je sa zadovoljstvom prihvatio da bude prvi "ispred ovih dragih prijatelja".

"Govorili su mi "šta će ti politika, ostavren si u biznisu, veoma si pristojan i otvoren", razmislio sam, pa zar nam baš takvi ne trebaju, oni koji znaju da vode posao, a ne oni kojima je politika prvi posao. Povezivaću ljude, u dobru i u zlu biti uz sugrađane. Svi mi skupljeni ovdje vjerujemo u toleranciju. saosjećanje, brigu za ljude. Svi smo ponosni što smo Barani i Baranke, i svi želimo Crnu Goru okrenutu budućnosti, a ne zagledanu u prošlost", rekao je Novaković.

On je istakao da malo ko shvata da na ovim izborima glasa omladina rođena 2000. godine, te da lično nije sklon "nerealnim rješenjima i obećanjima".

"Naš program je baziran na prvoj godini. A kad ona prođe, pitaćemo Barane da li su zadovoljni onim što smo uradili. Potenciram da grupa iz "Biram Bar" nije srasla sa foteljama da bi ih branila po svaku cijenu, mi nasuprot tome želimo da radimo za dostojanstveni Bar koji pruža šansu slobodnog života, sigurnosti za naše porodice", naveo je pored ostalog Novaković.

Na pitanje “Vijesti” da li ovo znači da je definitivno raskrstio sa Pozitivnom Crnom Gorom, čiji je bio odbornik u SO Bar, i kao čiji je predstavnik izabran za predsjednika SO, Novaković je odgovorio potvrdno.

U ovom trenutku, “Biram Bar” je jedina lista koja je u Baru već promovisala svog nosioca za majske izbore.

Bonus video: