Krihbaum sa Đukanovićem o Crnoj Gori i regionu: Političke borbe treba voditi u parlamentu

Đukanović jedetaljnije upoznao Krihbauma o najvažnijim unutrašnjim pitanjima, apostrofirajući da u fokusu Crne Gore ostaju uspješan nastavak ekonomskog rasta, s jedne, i procesa evropskih integracija, s druge strane
2316 pregleda 10 komentar(a)
Krihbaum i Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Krihbaum i Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Političke borbe treba voditi u parlamentu, poručio je predsjednik Odbora za EU poslove u njemačkom Bundestagu Gunter Krihbaum, govoreći o aktuelnim kretanjima u regionu i Crnoj Gori tokom sinoćnjeg razgovora sa predsjednikom Crne Gore, Milom Đukanovićem.

Kako je saopšteno je iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, Krihbaum je ocijenio da su odnosi između dvije zemlje odlični i prenio spremnost za nastavak tijesne saradnje u pristupnim pregovorima, naročito kada riječ o Odboru za EU poslove, kojim predsjedava i koji ima važnu ulogu u praćenju pregovaračkog procesa zemalja kandidata.

"Istovremeno je odao priznanje Crnoj Gori za ukupan progres koji je do sada ostvarila, posebno potencirajući konstruktivnu ulogu naše zemlje u regionu u jačanju dobrosusjedske politike i saradnje ", navodi se u saopštenju.

Ističe se i da je Đukanović detaljnije upoznao Krihbauma o najvažnijim unutrašnjim pitanjima, apostrofirajući da u fokusu Crne Gore ostaju uspješan nastavak ekonomskog rasta, s jedne, i procesa evropskih integracija, s druge strane, što, u oba slučaja, podrazumijeva i odgovarajuće rezultate u oblasti vladavine prava.

"U tom kontekstu, predsjednik je prenio očekivanje da će u najskorije vrijeme biti otvoreno i poslednje pregovaračko poglavlje 8, iako u procesu pristupanja nismo opterećeni rokovima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: