URA BP: Nećemo davati legitimitet "Koverta" skupštini u kojoj se sprečava glas opozicije

Navode i da su odbornici GP URA zajedno sa ostalim opozicionim kolegama koji su napustili zasijedanje otišli u naselje Rakonje gdje su dali podršku građaninu Daliboru Vlahoviću, "koji je već dva dana spriječen da radi i trpi torturu od Poreske uprave"
1238 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: URA
Ilustracija, Foto: URA
Ažurirano: 19.03.2019. 15:36h

Na današnjoj Skupštini lokalnog parlamenta Opštine Bijelo Polje, odbornici URE, Demokrata, Ujedinjene i DF-a napustili su demonstrativno sjednicu, bez mogućnosti da obrazlože svoje napuštanje jer im to nije dozvoljeno, saopštili su danas iz odbora URA u Bijelom Polju.

„Prije usvajanja dnevnog reda, rječ je prvi zatražio Marko Ljujić iz Demokrata, pokušavajući da obrazloži prisutnima, kao i građanima Bijelog Polja zašto večina opozicionih odbornika ne želi da daje legitimitet radu Skupštine. Nakon toga su trebali da se obrate odbornici iz GP URA, gdje bi istakli da da podržavaju građanske proteste od samog početka i da bojkotom lokalnog parlamenta žele da poruče svim akterima afere „Koverat“, da neće i ne žele da simuliraju demokratski rad Skupštine. To nam nije dozvoljeno“, navode iz odbora URA.

Iz URE u Bijelom Polju poručuju građanima da oni ni ubuduće neće davati legitimitet takvom parlamentu, "gdje se ne poštuju osnovna ustavna prava, sloboda govora, gdje odbornici ne mogu iznjeti svoj stav..."

Navode i da su odbornici GP URA zajedno sa ostalim opozicionim kolegama koji su napustili zasijedanje otišli u naselje Rakonje gdje su dali podršku građaninu Daliboru Vlahoviću, "koji je već dva dana spriječen da radi i trpi torturu od Poreske uprave."

Bonus video: