ODGOVORIO PREDSJEDNIKU DRŽAVE

Knežević Đukanoviću: Nije ni Stijepović znao za snimak, sjećaš li se...

Predsjednik Atlas grupe tvrdi da je Đukanoviću davao i vrijedne umjetničke slike koje se, tvrdi on, sada nalaze u Đukanovićevom domu
55726 pregleda 250 komentar(a)
Knežević, Foto: Arhiva
Knežević, Foto: Arhiva
19.03.2019. 18:55h

Predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević, rekao je da je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, osim para koje je, kako kaže, od njega uzimao lično ili preko tjelohranitelja, od njega dobijao i vrijedne umjetničke slike.

Te slike se sada, kako tvrdi, nalaze u Đukanovićevom domu.

Knežević je u razgovoru za "Vijesti" ranije kazao da postoji snimak na kojem Đukanoviću daje sportsku torbu sa novcem. Đukanović je to juče negirao, kazavši da novca "nema i ne može ga biti".

”G. Đukanoviću, na istom kanabeu na kojem je bio Migo Stijepović bio si i ti. U istom ste kadru. Jedina razlika je što je Stijepović uzeo kovertu, a ti torbu. Veliku sportsku torbu plave boje. Toliko o snimku za koji tvrdiš da ne postoji i tako hrabriš sebe i druge oko tebe da te ne bi odmah napustili. Snimak ćeš odgledati onda kada bude potrebno, ukoliko nastaviš da se oglušuješ o realnost. A realnost je da ti i tebi slični, korumpirani, drski i na svakakve gadosti spremni skorojevići vise neće upravljati sudbinom jedne države i njenog naroda, gazeći sve koji vam se nađu na putu i koji nijesu spremni da se povinuju," stoji u odgovoru Kneževića.

Da je snimak sa Stijepovićem, smatra, objavio 2016. godine, Đukanović više ne bi imao vlast.

"G. Đukanoviću, ni Migo Stijepović, koji je i dalje tvoj generalni sekretar, nije znao da postoji snimak. Da sam taj snimak pustio 2016. godine misliš li da bi tok izbora u oktobru 2016. bio onakav kakav je bio? Da sam to tada uradio ti više ne bi imao vlast. Ti svakako vise nijesi predsjednik Crne Gore, samo to odbijaš da shvatiš i prihvatiš. Jer, predsjednik Crne Gore nikada ne može biti ortodoksni lažov", rekao je Knežević.

Kazao je da je Đukanoviću više puta davao novac, lično ili preko tjelohranitelja, ali i vrijedna umjetnička djela.

"Ti si g. Đukanoviću u poslednjih 25 godina od mene više puta uzimao novac. Ti lično ili si slao svoje tjelohranitelje. Osim novca, od mene si preko njih dobijao vrijedne umjetničke slike koje sada krase tvoj dom. Imaš moju saglasnost da ih pokažeš javnosti. Sjećaš li se zašto si slao svog tjelohranitelja kod mene u Ulicu Koste Stojanovića u Beogradu? Da te podsjetim – bila je to druga polovina 90-tih, kada si odlučio da ubiješ svog političkog oca Slobodana Miloševića. Došao je tvoj tjelohranitelj takođe za torbu. U njoj su takođe bile pare po koje si ga poslao. Sada ti je kriv Zapad za sve, a dok si bio ljubimac Zapada i od njih dobijao ogromnu pomoć preko fondacija iz Lihtenštajna za političko eliminisanje Miloševića, onda Zapad nije bio kriv", navodi Knežević.

On je Đukanoviću poručio da ima "sve podatke o transferima iz Lihtenštajna i da "u knjigama koje je vodio T.N. postoji kompletna evidencija."

"Kada si pristao da učestvuješ u političkom smaknuću svog uzora, Zapad ti je pomogao da napraviš ime i postaneš interesantan međunarodnoj zajednici. Sada te Zapad boli jer znaš moje međunarodne kontakte u Londonu, Vašingtonu i Briselu. Zbog toga pominješ mene kao kerozin za razne mašine, pa onda lupaš da izmišljam i režiram. Stvarno sam zabrinut za tvoje poznavanje tehnologije pošto sam od tebe čuo da su moje objave i klipovi na društvenim mrežama u stvari “telefonske aplikacije”," kazao je Knežević.

On je pitao Đukanovića da li zna da "gubi konce" i da su "ljudi koji su bili zaduženi za prisluškivanje američke ambasade u Podgorici su spremni da to iznesu u javnost."

"A tebi je dobro poznato da ti to Amerikamci nijesu nikada oprostili i da je zbog toga kasnije došlo do kadrovskih uslovljavanja u ANB-u. Počeo si da zaboravljaš o čemu smo sve razgovarali. Sto puta si mi rekao ti Amerikanci neće sastavljati Vladu. Zato si otjerao Bora Vučinića. Ako si tako “pošten” kao što kažeš, dovoljno je samo da javnosti omogućiš ulazak u palatu pod Goricom, uvid u finansiranje njene izgradnje i pozadinu procesa njene legalizacije i dobijanja dozvole za gradnju. Ako si tako “pošten”, onda otvori svoj kastodi račun i pokaže kome si prodao akcije u Prvoj banci dva puta i tako multiplikovao svoje prvi zvanični milion. Ako to uradiš, obećavam da ću te ostaviti na miru", rekao je Knežević.

Đukanoviću je poručio da "džabe šalje bande" da ga traže po Londonu i da pokušavaju da upadnu u njegove prostorije.

"U Londonu ćeš ti lično morati da se pojaviš i to na sudu zbog pranja para i kreditnog aranžmana sa Pireus bankom. Ti, Duško Ban i Željko Mihailović. Dobro znaš g. Đukanoviću da Miodrag Ivanović i Oleg Obradović nijesu ništa krivi u vezi prodaje Telekoma. Samo su naplatili svoj menadžerski dodatak, a sve ostalo su radili za tebe, plus što je Obradović zaradio metak. Tvrdiš da nisam mogao da imam informacije. Ne znam kako sam onda mogao da učestvujem u mnogim projektima od državnog interesa i zašto sam bio blizak sa osobama iz tvog najbližeg političkog i privatnog okruženja? Ne bih rekao da su fotografije iz svjetskih mondenskih ljetovališta fotomontaža. Zato bi ti g. Đukanoviću, kako reče jedan duhoviti čovjek, bilo bolje da ne lažes, nego samo lezi i pravi se mrtav”, stoji u Kneževićevom reagovanju.