Vučinić: Jedinstvo opozicije karika koja nedostaje za pad režima

"Ostavimo lične sujete i neslaganja iza nas jer imamo zajednički sadržalac i jedinstveni cilj a to je rušenje režima i put ka slobodnim i poštenim izborima na kojima će se pokazati volja naroda i na osnovu koje će se konstituisati buduća vlast", poručio je Vučinić
2645 pregleda 9 komentar(a)
Vučinić u Skupštini Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Vučinić u Skupštini Crne Gore, Foto: Boris Pejović

Radnička partija prihvata poziv Ujedinjene Crne Gore o zajedničkom djelovanju opozicije koji je javno upućen liderima svih opozicionih partija i smatr da bi što prije trebalo doći do održavanja takvog sastanka na kojem će se dogovoriti zajedničko djelovanje i akcija, saopštio je predsjednik Radničke partije, Janko Vučinić.

"Sada kada je narod na ulici i kada je energija narodnog bunta protiv kriminalne vlasti na najvećem nivou, kada su na protestima prisutni mladi ljudi i to u velikom broju, kada su se studenti probudili, a konačno ima naznaka da će i jedan nacionalni sindikat podržati i priključiti se protestima onda je jedinstvo svih opozicionih političkih partija i poslanika karika koja nedostaje da bi bili komplentni u odlučujućoj akciji svih društvenih subjekata koja će prouzrokovati pad režima", saopštio je Vučinić.

On je u ime Radničke partije ponovio podršku organizatorima protesta i poručio im da istraju u mirnim i nenasilnim okupljanima naroda, "kao i da oni sami pozovu opoziciju na ujedinjenje i prihvate ih u organizaciji protesta".

"Ostavimo lične sujete i neslaganja iza nas jer imamo zajednički sadržalac i jedinstveni cilj a to je rušenje režima i put ka slobodnim i poštenim izborima na kojima će se pokazati volja naroda i na osnovu koje će se konstituisati buduća vlast. I konačno da se u Crnoj Gori vlast prvi put promijeni na izborima i da se uvede princip smenjivosti vlasti. Zato hajdemo da se dogovorimo i svi zajedno da napravimo prvi korak ka demokratiji a to su slobodni i pošteni izbori I vlast koja će proisteći iz slobodno izražene volje naroda", zaključio je Vučinić.

Bonus video: