Marković: U posljednjih godinu dana smo krenuli u žestok obračun sa organizovanim kriminalom

"...Razbili smo kriminalne grupe i procesuirali njihove vođe. Crna Gora je bezbjedna i stabilna država" kazao je Marković
1926 pregleda 5 komentar(a)
Adam i Marković, Foto: Saša Matić/ Vlada Crne Gore
Adam i Marković, Foto: Saša Matić/ Vlada Crne Gore

Crna Gora je snažno posvećena vladavini prava i na tom polju, a posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije je ostvaren ozbiljan napredak, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa ambasadorom Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom.

"Posljednjih godinu dana smo krenuli u žestok obračun sa organizovanim kriminalom, razbili smo kriminalne grupe i procesuirali njihove vođe. Crna Gora je bezbjedna i stabilna država" kazao je Marković i istakao da su institucije spremne i sposobne da odgovore na sve izazove.

Ocjenjujući da je Crna Gora pouzdan partner u NATO-u, ambasador Adam je, kako se navodi u saopštenju Kabineta predsjednika Vlade, pohvalio rezultate na putu ka EU i konstatovao da je Crna Gora predvodnik u toj oblasti.

Predsjednik Vlade je sagovornika upoznao sa, kako se dodaje, "odličnim rezultatima ekonomske politike u posljednje dvije godine, ukazujući na visok ekonomski rast, smanjenje nezaposlenosti, budžetskog deficita kao i na plan za ulazak u budžetski suficit".

"Krenuli smo putem intenzivnog ekonomskog razvoja koji treba da doprinese boljem životu građana".

Politički bilateralni odnosi Crne Gore i Belgije su ocijenjeni odličnim, a zajednički je konstatovana potreba unapređenja ekonomskih odnosa kroz potencijale ulaganja u oblasti turizma, poljoprivrede, energetike i infrastrukture.

U saopštenju se zaključuje da su Marković i Adam razmijenili mišljenja i o situaciji u regionu.

Bonus video: