Vuksanović posjetila Danilovgrad: Građani Crne Gore nisu najamnici na privatnom posjedu

Ona je kazala da je Spuž, ne tako davno, bio snažan privredni centar Bjelopavlića, od Spuškog mlina, fabrike stočne hrane, krečane, DOO Mermer kao i brojnih farmi od čega danas gotovo da nema ništa
77 pregleda 107 komentar(a)
Draginja Vuksanović Danilovgrad, Foto: SDP
Draginja Vuksanović Danilovgrad, Foto: SDP
Ažurirano: 24.03.2018. 14:09h

Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore dr Draginja Vuksanović posjetila je Danilovgrad gdje je razgovarala sa građanima i obišla nekada renomirane kompanije Danilovgrada i Spuža koje su uništene "pogrešnom ekonomskom politikom čime je veliki broj građana ovog kraja ostao bez posla", saopšteno je iz SDP-a.

"Nekada je u Danilovgradu bilo 20-ak renomiranih fabrika i kompanija, a gotovo da nije bilo nezaposlenog Bjelopavlića. Fabrika stanova je zapošljavala 800 radnika i bila je angažovana na brojnim građevinskim projektima po Crnoj Gori – danas su ostale samo ruševine. Moderna ciglana koja je ugašena prije građevinskog buma kako bi se otvorio prostor za tajkunske firme i privilegovane pojedince da zarađuju ogroman profit", kazala je Vuksanović.

Ona je kazala da je Spuž, ne tako davno, bio snažan privredni centar Bjelopavlića, od Spuškog mlina, fabrike stočne hrane, krečane, DOO Mermer kao i brojnih farmi od čega danas gotovo da nema ništa.

Vuksanović je navela da je putna infrastruktura koja prolazi kroz srce bjelopavlićke ravnice potpuno zapuštena - stari put od Podgorice do Spuža koji je u užasnom stanju kao i put preko Martinića.

"Ljudi ovog kraja kao i cijele Crne Gore žele tako malo a to je pravda i pristojan posao" kazala je Vuksanović i dodala da su građani Crne Gore svoji na svome, a ne najamnici na privatnom posjedu.

"Mi želimo slobodnu državu, dostojnu svih žrtava naših predaka, u kojoj će dobro da žive svi a ne nekolicina. 15. aprila ćemo pobijediti otuđenu partijsko-tajkunsku „elitu“ koja je zarobila državu i otvoriti put promjenama na svim nivoima. Takvim promjenama koje će vratiti državu svim njenim građanima", zaključila je Vuksanović.

Bonus video: