Demokrate: Hapse ekološkog aktivistu, dok sudionik afere "Koverta" ulazi u Tužilaštvo kao u hotel

"Ovom akcijom pokušano je ukidanje slobode javnog govora i okupljanja svih građana Bara"
1064 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

Barski odbor Demokrata oštro je osudio hapšenje i privođenje građanskog aktiviste Mirsada Kurgaša, koje je jutros sprovedeno u Baru.

"Akcija policije i privatnog obezbjeđenja sprovedena u cilju uklanjanja dokaznog materijala sa „mjesta zločina“, osim što je obavljena uz višestruko kršenje saobraćajnih propisa, predstavljala je i svojevrsnu demonstraciju moći nad građanima Bara koji su pokušali da zaštite javni interes od onih koji bi, po službenoj dužnosti, trebalo da taj isti interes štite", saopšteno je iz barskog odbora Demokrata.

U saopštenju Demokrate dodaju da je očigledno da nadležni ne koriste svoja ovlašćenja radi zaštite javnog interesa već to čine zloupotrebom istih u svrhu potpomaganja naopake antigrađanske politike aktuelnog predsjednika opštine, ministra prosvjete, kao i ministra održivog razvoja i turizma, koji sve više poprima formu vandalističkog odnosa, kako prema građanima, tako i prema životnoj sredini koja ih trpi.

"Poražavajuća je činjenica da se jedan građanin, ekološki aktivista, koji se zalaže za zaštitu Ustavom garantovanih prava, hapsi, dok beskrupulozni sudionik afere "Koverta" ulazi u Tužilaštvo kao u hotel. Ovom akcijom pokušano je ukidanje slobode javnog govora i okupljanja svih građana Bara, ali sigurni budite da ova borba za spas našeg grada neće stati, da će biti sve jača, glasnija, i da će za rezultat imati vraćanje moći u ruke naroda, tamo gdje joj je, uostalom uvijek bilo mjesto", saopšteno je iz barskog odbora Demokrata.

Bonus video: