Knežević: Ne smije biti dogovora sa Đukanovićem i ultimatuma opoziciji

On je kazao da će "žigosati" svako pravljenje dogovora sa režimom u cilju zaštite Đukanovića od bilo koga na političkoj sceni
10309 pregleda 39 komentar(a)
Sa protesta u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Sa protesta u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević, poručio je organizatorima protesta "Odupri se - 97.000" da promjena u Crnoj Gori nema bez odlaska predsjednika Mila Đukanovića i njegovih saradnika.

"Kada sam pokrenuo operaciju rušenja Mila Đukanovića, nisam očekivao da će zahtjev za njegovom ostavkom ostati po strani, a da će se ispostavljati ultimatumi opoziciji. Pošto sam objavio snimak u kojem Migo Stijepović prima pare u koverti, ljudi su odlučli da izađu na ulicu. Ne mogu i neću da dozvolim da narodna energija bude prosuta tako što će neko, preko mojih leđa, da se obračunava sa opozicijom umjesto sa onim zbog čijih nepočinstava narod izlazi na ulice. Zadatak onih koji se predstavljaju kao organizatori protesta je da, na primjer, povedu nezadovoljni narod na vilu od 10 miliona eura pod Goricom, koja je u vlasništvu Mila Đukanovića, da održe energiju među građanima koja je nastala nakon poteza koje sam povukao, a ne da unose podjelu među one koji su se okupili da ruše režim", kazao je Knežević, a kako je saopšteno iz Atlas grupe.

Poručio je i da će "žigosati" svako pravljenje dogovora sa režimom u cilju zaštite Đukanovića od bilo koga na političkoj sceni.

"Vidim da se pažnja nekih iz organizacionog odbora usmjerila ka uzimanju trećine neke imaginarne vlade. Zaboravljaju da nema promjena u Crnoj Gori bez odlaska Đukanovića i njegove klike. Jasan dogovor trebalo bi da bude oko tehničke Vlade, usklađen sa opozicionim strankama na političkom nivou, te definisanja novog izbornog zakona, nakon čega slijedi raspisivanje prijevremenih izbora. Svako pravljenje dogovora sa režimom u cilju zaštite Đukanovića, od bilo koga na političkoj sceni, biće sa moje strane žigosano, baš kao što se odnosim prema članovima kriminalne hobotnice na čelu sa prvom familijom", zaključio je Knežević.

Bonus video: