POTVRDILI PODRŠKU PROTESTIMA GRAĐANA

Demos: Dogovor svih najbolje rješenje

Ocjenjuju da je ostavka Đukanovića početni korak u procesu dekriminalizacije društva i za konstituisanje istinski demokratske, javno odgovorne i kontrolisane vlasti
850 pregleda 2 komentar(a)
Sa protesta u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Sa protesta u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Demos potvrđuje podršku protestima građana i Organizacionom odboru pokreta “Odupri se”, kao i svoje dalje aktivno učestvovanje u građanskim demonstracijama u Crnoj Gori, saopšteno je iz te partije.

"Cijeneći motive i trud koji je Odbor uložio prilikom sastavljanja dokumenta koji je proslijeđen opozicionim strankama, dakle i DEMOS-u - smatramo da obavezujući “Sporazuma o budućnosti” može biti dragocjena osnova za zajednički dogovor na sastanku predstavnika Odbora, opozicije i već konstituisanih građansko-opozicionih jezgara u zemlji", stoji u saopštenju.

Takav sastanak bi, kako su kazali, bio koristan, ne samo kao demokratski metod postizanja dogovora koji bi obavezivao sve njegove učesnike, već bi, bez prejudiciranja sa bilo koje strane, u korektnoj i stvaralačkoj atmosferi važan Sporazum mogao biti unaprijeđen i u svom sadržaju.

"Sve to sa ciljem pobjede ideja protesta, dakle raskida sa otuđenim i korumpiranim elitama, odnosno stvaranja pretpostavki za slobodne izbore i konstituisanje Crne Gore kao demokratske i pravne države. Ostavka Mila Đukanovića, osobe koja je metafora i stvarnost za korumpiranu, kriminalizovanju i podijeljenu Crnu Goru jeste početni korak u procesu dekriminalizacije društva i za konstituisanje istinski demokratske, javno odgovorne i kontrolisane vlasti", zaključuju iz Demosa.

Preporučujemo za Vas