SNP: Dogovor o sporazumu moguć i lako ostvarljiv uz saglasnost opoziciije i organizatora protesta

„Svi moramo preuzeti dio odgovornosti i naći jedinstveni modus djelovanja, kako bi došlo do neminovnih promjena u Crnoj Gori“, poručili su iz SNP-a
1499 pregleda 0 komentar(a)
SNP, Foto: SNP
SNP, Foto: SNP

Dogovor o sporazumu, koji su predložili organizatori protesta, moguć je i lako ostvarljiv uz prethodnu saglasnost svih opozicionih partija i samih organizatora, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

Iz te partije su apelovali na sve opozicione subjekte i predstavnike organizacionog odbora protesta,da usaglase i razriješe eventualne nedoumice u sporazumu, i vide kako dalje do potpunog uspjeha.

„Svi moramo preuzeti dio odgovornosti i naći jedinstveni modus djelovanja, kako bi došlo do neminovnih promjena u Crnoj Gori“, poručili su iz SNP-a.

Kako su naveli, SNP je prvi pozvao opozicione kolege da djeluju jedinstveno,.

„Zato ne sumnjamo da će brzo sa kolegama iz opozicije i organizacionog odbora protesta biti usklađeni zajednički stavovi i ciljevi“, kaže se u saopštenju SNP-a.

U toj partiji smatraju da je Sporazum odlična polazna platforma.

„Ubijeđeni smo da će do finalnog dogovora vrlo brzo doći, i da taj dokument ni u jednom segmentu neće djeliti lidere opozicije i organizatore protesta“, kazali su iz SNP-a.

Oni su ponovili da ogromnu energiju, pretvorenu u opravdani narodni bunt, niko nema pravo da nijednim svojim činjenjem ili nečinjenjem umanji.

„Naš zajednički cilj mora biti tehnička vlada, ili vlada narodnog jedinstva, koja će pripremiti fer i slobodne izbore, a formiranju takve vlade moraju prethoditi ostavke onih koji su Crnu Goru doveli u ovakvu sumornu društveno-ekonomsko-političku zbilju“, kaže se u saopštenju.

Jedan od organizatora građanskih protesta "Odupri se 97.000" Džemal Perović pozvao je večeras sve opozicione partije na sastanak u 21 čas.

Predstavnici pokreta „Odupri se“ objavili su juče nacrt sporazuma koji su predložili opozicionim poslanicima kako bi se saglasili oko formiranja vlade građanskog jedinstva. Njen osnovni zadatak bio bi stvaranje uslova za održavanje fer i slobodnih izbora.

Bonus video: