Bečić: Rekao vam je "prvo država, pa demokratija" i slagao vas je

“Cetinje se i ovom posljednjem evropskom diktatoru uvijek suprostavljalo. Prvo ste mu rekli: ne rat, ne stradanje, jer to su nedužna djeca sa obje strane, braća i komšije. Nije vas poslušao. Zatim ste mu rekli: ne može Crna Gora biti srećna ako u njoj nijesu zajedno kao braća i Aleksandar i Armin i Anton. Nije vas poslušao. Zatim ste mu rekli: hoćemo demokratiju, pa državu, a on vam je rekao - prvo država, pa demokratija. Slagao vas je”, istakao je Bečić
8575 pregleda 0 komentar(a)
Protest Demokratske Crne Gore, Demosa i Crnogorske na Cetinju, Foto: Demokratska Crna Gora
Protest Demokratske Crne Gore, Demosa i Crnogorske na Cetinju, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 23.03.2019. 08:47h

Lider Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, poručio je da Cetinje ne čine fantomke, pištolji, psovke, suzavci, uvrede, kriminalci, džeparoši i ubice, već je Cetinje prijestoni, slobodarski i istorijski grad.

“Cetinje se i ovom posljednjem evropskom diktatoru uvijek suprostavljalo. Prvo ste mu rekli: ne rat, ne stradanje, jer to su nedužna djeca sa obje strane, braća i komšije. Nije vas poslušao. Zatim ste mu rekli: ne može Crna Gora biti srećna ako u njoj nijesu zajedno kao braća i Aleksandar i Armin i Anton. Nije vas poslušao. Zatim ste mu rekli: hoćemo demokratiju, pa državu, a on vam je rekao - prvo država, pa demokratija. Slagao vas je”, istakao je Bečić.

Pored toga, lider Demokrata kazao je da se većinska, nezadovoljna, građanska Crna Gora homogenizovala, opozicija se homogenizovala, vlast je satjerana u ćošak, protesti su sve masovniji, a sveti zadatak opozicije je da sačuva vlast u Kotoru, Budvi, Herceg Novom, Beranama, Plužinama i Tuzima.

“Vratiti vlast DPS okupatorima bio bi korak dalje od slobodnih izbora i značilo bi direktnu izdaju opozicionih birača. Zaista mi nije jasno da bilo koji opozicionar u ovom trenutku, kada se vlast nalazi u nikad goroj, a opozicija u nikad boljoj poziciji, može pomisliti da ruši opozicione vlasti i izaziva vanredne izbore. Zar nijesmo svi zajedno rekli da nema više izbora bez uslova za poštene izbore? Zar nijesmo svi dužni da čuvamo opozicione opštine kao jedina ostrva slobode u našoj zarobljenoj zemlji”, naglasio je Bečić.

Predsjednik Demosa, Miodrag Lekić, inspirisan, mjestom na kojem se nalazi, pomenuo je, kako kaže jedno besmrtno ime – vječitog Njegoša.

„Iz testamenta koji je ostavio, podsjetiću na dio koji se odnosi na novac i banku u Petrogradu. U testamentu Njegoš kaže da novac ostaje za gladne godine, za sirotinju, a ko to promijeni, crn mu obraz bio. Dakle, vidimo koliko smo daleko od Pireus banke i ovih koji su zajahali Crnu Goru i onih kojima dolazi, ipak, kraj“, naveo je Lekić.

Vladimir Pavićević, lider Crnogorske, koji ovih dana trpi udbaške udare režima, podsjetio je na velike riječi britanskog državnika Gledstona, koji je jednom prilikom izjavio da tradicije Crnogoraca prevazilaze u sjaju slave i uspomene na Termopile i Maraton.

,,Danas, upravo na Cetinju, podsjetimo se ovih velikih riječi i poručimo da ćemo srcem, dušom i umom braniti i graditi ono najbolje što imamo: crnogorsku tradiciju, crnogorske običaje, bogatu istoriju naše države i njenu budućnost kao savremene, razvijene, prosvećene i demokratske države”, kazao je Pavićević.

Promo sadržaj