"Odupri se 97.000": Odbranimo Ustav na jedinoj slobodnoj instituciji - ulici

"Nakon govora krećemo u marš slobode Ulicom Slobode, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Moskovskom ulicom, Bulevarom Revolucije, Ulicom Ivana Vujoševića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Ulicom Slobode, nazad do Trga nezavisnosti"
12813 pregleda 104 komentar(a)
Ruta kretanja protestne šetnje građanskog protesta "Odupri se 97.000", Foto: Odupri se 97.000
Ruta kretanja protestne šetnje građanskog protesta "Odupri se 97.000", Foto: Odupri se 97.000
Ažurirano: 23.03.2019. 12:20h

Sa jasnim ciljem i željom da u Crnoj Gori svi budemo jednaki, i ove subote pozivamo sve slobodne građane i građanke da danas u 18 sati izađemo na Trg nezavisnosti i pokažemo da smo iz sedmice u sedmicu hrabriji, brojniji, istrajniji i svjesniji da smo mi država! Dokažimo da zajedno možemo dovesti do suštinske promjene nakaradnog sistema koji odavno ne služi u javnom interesu, saopštili su organizatori građanskog protesta "Odupri se 97.000".

Protest u subotu, šesti je u nizu građanskih protesta.

Protestna šetnja počeće na Trgu nezavisnosti.

"Nakon govora krećemo u marš slobode Ulicom Slobode, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Moskovskom ulicom, Bulevarom Revolucije, Ulicom Ivana Vujoševića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Ulicom Slobode, nazad do Trga nezavisnosti", saopštili su organizatori.

Organizatori su poslali poruku da očekuju da protest prođe kao i do sada mirno i dostojanstveno, kao i da izostanu bilo kakve stranačka ili nacionalna obilježja.

"Zahvaljujemo na iskazanoj pažnji, solidarnosti i uvažavanju prema djeci, starijima, trudnicama i osobama sa invaliditetom na prethodnim okupljanjima, te očekujemo isto i ovaj put. Redarska služba će im ukazati posebnu pažnju i obezbjeđenje, ali im moramo pomoći u tome", saopšteno je iz organizacije.

Oni su pozvali ponovo sve okupljene da na protestu pomognu redarskoj službi i da reaguju na eventualne provokacije tako što će se obratiti najbližim redarima, kako bi se spriječio bilo kakav incident.

"Pozivamo sve okupljene na protestu da i sami aktivno pomažu redarskoj službi i reaguju na provokaciju bilo koje vrste tako što će kontaktirati najbližeg redara, kako ne bismo dozvolili da bilo kakav nasilni incident ugrozi naše zakonsko pravo da pokažemo da su građani i građanke DRŽAVA, te kroz proteste odbranimo Ustav Crne Gore u jedinoj slobodnoj instituciji koja nam je ostala – Ulici. Pozivamo sve slobodne građane i sve progresivne činioce društva da se još masovnije pridruže i da im u subotu zajedno poručimo: Nema dogovora sa onima koji su zarobili našu državu krađom narodne volje! Tražimo ostavke", saopštili su organizatori protesta.

Bonus video: