"NEZAPAMĆENA IZDAJA"

Mandić: Đukanović glasao da se uđe u rat, pa otišao "na noge" ubicama našeg naroda

"Svoju poziciju marionete zapadnih sila, poslušnika i izvršioca njihovih naloga, Đukanović i njegov režim zadržali su do danas"
6209 pregleda 33 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

NATO je na kopnu imao svoje saveznike - teroriste iz OVK (Oslobodilačka vojska Kosova), koji su u prethodnom periodu bili pacifikovani djelovanjem policije Srbije i Vojske Jugoslavije. Međutim, krila teroristima je dala agresija, pa su mogli ponovo da izmile iz svojih rupa i nastave sa zločinima, najčešće nad civilima. Drugi saveznik NATO je bio vrh režima u Crnoj Gori koji je činio sve da vojsci oteža odbranu otadžbine, saopštio je danas Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) povodom 20 godina od NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ).

"Formirane su i parapolicijske jedinice sa ciljem da se suprotstave vojsci i pomažu agresoru. Na kraju je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović takvo ponašanje zapečatio nezapamćenom izdajom. Pamtiće se da je, kao član Vrhovnog savjeta odbrane, glasao da se uđe u rat protiv agresora, a onda je, u sred velikih stradanja, otišao u Brisel "na noge" ubicama našeg naroda. Svoju poziciju marionete zapadnih sila, poslušnika i izvršioca njihovih naloga, Đukanović i njegov režim zadržali su do danas. U proljeće 2017. godine, bez referenduma, protivno volji naroda, njegov režim će uvesti Crnu Goru u savez koji je ubijao naše građane, u pakt koji je mučki ubijao našu braću, rođake, prijatelje na mostu u Murinu", istakao je Mandić.

On je dodao da će se pamtiti da režim toga proljeća 1999. godine nije uspio da pokoleba narod u Crnoj Gori, da usadi svoju klicu izdaje.

"Na desetine hiljada građana odazvalo se pozivu da brani svoju zemlju. Ponosan sam što sam toga proljeća bio pripadnik oružanih snaga VJ i što sam učestvovao u dejstvima protiv neprijatelja", kazao je Mandić.

On je dodao da sjećanja na proljeće 1999. godine izazivaju ponos i tugu.

"Prilika da se, poput naših predaka, borimo za pravdu i slobodu svoje otadžbine, i činjenica da protiv sebe imamo najveću svjetsku vojnu silu svih vremena. Ta sila je pokazala da je "sila" prvenstveno kršeći pravila UN, bombardujući jednu suverenu državu bez razloga i bez odluke Savjeta bezbjednosti. Kad je već to prekršila, onda joj je bio otvoren put da napadne SR Jugoslaviju, sa jasnim ciljevima - da otpočne sa uspostavljanjem NATO poretka na području Balkana i da se formira lažna država na tlu Srbije. Ali, naš narod i vojska su odlučili da se ne predaju, da pruže otpor. Svakog dana, svake noći, tone i tone bombi su padale na naše gradove i sela, NATO avijacija je ubila na hiljade civila i vojnika, rušila bolnice, ambasade, mostove, fabrike, ostale su teške posledice i godinama kasnije...", rekao je Mandić.

predsjednik NSD je poručio i da NATO nikada nije pokazao kajanje zbog onoga što je uradio 1999. godine.

"Nastavio je sa politikom terora i sile u drugim državama, ali njegovo vrijeme očigledno prolazi. Naspram sebe sada ima moćnu Rusiju, koja je opet postala nada čovječanstva i branitelj vrijednosti civilizacijskog kruga kome pripada i naš pravoslavni narod. Veoma je važno da je otpor strategiji i planovima NATO snažan i u regionu- Srbija, kao vojno najjača država na Balkanu, proglasila je vojnu neutralnost, a otpor namjerama NATO-a nepokolebljivo pruža Republika Srpska, najveća tekovina srpskog naroda od 1945. godine", kazao je Mandić.

Poručio je i da su ovo dani kad se sa pijetetom sjećamo onih koji su nastradali tog proljeća 1999. godine.

"Prošlo je 20 godina, ali ne možemo i nećemo zaboraviti, a teško da se može oprostiti, jer to nije bila borba ravnopravnih, nego kukavičluk, iživljavanje i teror nad jednim herojskim narodom. Pamtimo naše heroje sa Košara, Paštrika, i sve druge koji su, prateći duh svojih predaka, bez straha ustali da brane otadžbinu. Svaki slobodouman čovjek protivi se i ustaje protiv sile. NATO je gola sila, protivnik slobode. A srpski narod i Crna Gora su kroz istoriju iznad svega cijenili slobodu. Zato Crna Gora nije zaslužila da bude dio pakta koji ugnjetava i ponižava druge narode. To Crna Gora nikad nije radila. Neka je vječna slava žrtvama koje su pale u proljeće 1999. u kukavičkom bombardovanju SRJ", zaključio je Mandić.

Preporučujemo za Vas