SNP: Na današnji dan, prije dvije decenije, avioni NATO bombardovali su našu domovinu SR Jugoslaviju

Kako su kazali, bilo je to 78 dana bombardovanja, uz velike patnje naroda, rušenje puteva, mostova, bolnica, aerodroma, tv centara i releja
876 pregleda 5 komentar(a)
Sjedište SNP, Foto: Luka Zeković
Sjedište SNP, Foto: Luka Zeković

Bombardovanje tadašnje Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) jedna je od najtamnijih mrlja na obrazu NATO alijanse, ocijenjenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Kako su naveli, 24. mart 1999. godine nikada neće zaboraviti, uz nadu da se nikada i nikome neće ponoviti.

"Na današnji dan, prije dvije decenije, avioni NATO pakta bombardovali su, u srcu Evrope suverenu zemlju, našu domovinu SR Jugoslaviju. Postoje istorijski dogadjaji koji ostanu duboko urezani u pamćenje jednog naroda, a ovaj od prije 20 godina, pamtićemo po zlu", rekli su iz SNP-a.

Kako su kazali, bilo je to 78 dana bombardovanja, uz velike patnje naroda, rušenje puteva, mostova, bolnica, aerodroma, tv centara i releja.

"Bilo je to vrijeme brojnih stradanja civila i pripadnika Vojske Jugoslavije. Gađano je i malo crnogorsko mjesto Murino gdje su ubijena nedužna djeca", smatraju u SNP-u.

To je, dodali su, jedna od najtamnijih mrlja na obrazu tzv. NATO alijanse. Svjetski moćnici su bez odluke Ujedinjenih nacija, odlučili da pokrenu proces bombardovanja jedne suverene zemlje.

"SNP zato ima moralnu obavezu da se sa dubokim pijetetom sjeća žrtava bombardovanja, heroja, palih vojnika i nevino stradalih civila, među kojima je bilo i onih najmladjih", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: