Demokrate: Ne zaboravljamo žrtve iz proljeća 1999. godine

"A u našoj kulturi sjećanja uvijek mora biti mjesta za nevino stradale žrtve koje nipošto i nikada nemamo pravo prepustiti zaboravu"
1219 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate

Ni danas, dvadeset godina od njihovog stradanja, u Demokratskoj Crnoj Gori, ne zaboravljaju žrtve iz proljeća 1999. godine, saopšteno je iz ove partije.

"Žrtvama dugujemo nezaborav i nema tog cilja kojim bi bilo moguće pravdati stradanja nevinih", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Oni su kazali da na nama, kao društvu, stoji obaveza da učinimo sve kako se nikada više ne bi ponovilo ni jedno tragično poglavlje naše istorije, uključujući i ovo sa samog konca dvadesetog vijeka.

"Obaveza nam je, takođe, da radimo na stvaranju uslova za trajni mir namjesto ratnih stanja, za rađanja nasuprot stradanjima, za prosperitet umjesto permanentnog nazatka. A u našoj kulturi sjećanja uvijek mora biti mjesta za nevino stradale žrtve koje nipošto i nikada nemamo pravo prepustiti zaboravu. One su tu da nas trajno opominju kako smo uvijek nadomak haosu, ali da su, tim prije, naša obaveza i naša odgovornost da činimo sve kako bismo mu izmakli i kako bismo ga spriječili, veće", zaključeno je iz Demokratske Crne Gore.

Bonus video: