Danilović: Prihvatljiva ponuda DF-a, sjednimo i dogovorimo se

"Što se nas tiče taj sastanak može biti i sa organizatorima protesta u istom trenutku kako bi Sporazum ili Platforma bili sveobuhvatni i prihvaćeni"
3631 pregleda 9 komentar(a)
Danilović, Foto: Savo Prelević
Danilović, Foto: Savo Prelević

Ujedinjena Crna Gora podsjeća da su skoro godinu dana prije poslednjih događaja počeli sa "odvažnom pričom o neophodnosti formiranja Vlade državnog jedinstva koja bi trajala makar 365 dana pred izbore".

"Tada smo kazali da DPS to treba da prihvati ili da mu spremno svi skupa poručimo da nećemo izlaziti na izbore koje pripremi ova Vlada. Dakle, davno prije afere koverta znali smo da je ovo jedini put. Tada nam je govoreno da smo izdajnici ili da hoćemo pošto-poto u Vladu", navodi se u saopštenju poslanika UCG Gorana Danilovića.

Danas su, navodi on, ovo ključni zahtjevi i opozicije i organizatora protesta ODUPRI SE.

" Ponosni smo na svoje hrabre procjene i upornost koja je urodila plodom. Imajući rečeno u vidu obavještavamo javnost da je za nas prihvatljiva i ponuda DF o kojoj treba da se izjasnimo. Naš jedini predlog koji ostaje još uvijek neispunjen glasi: sjednimo i dogovorimo se. Jedan sastanak je dovoljan. Ne pregovarajmo preko medija, ne hranimo DPS javnim nesporazumima. Mi iz UCG smo spremni već sjutra", piše Danilović.

Ponavlja da sastanak kompletne parlamentarne opozicije i podrška UCG stiže.

"Što se nas tiče taj sastanak može biti i sa organizatorima protesta u istom trenutku kako bi Sporazum ili Platforma bili sveobuhvatni i prihvaćeni. Razlike u dokumentima organizatora protesta i DF su lako premostive. Malo međusobnog uvažavanja i riješićemo problem. Potom slijedi teži dio posla, a to su razgovori sa DPS-om i mudra politička akcija prema Međunarodnoj zajednici. Ako padnemo na ovoj prvoj stepenici, onda ne treba žaliti za budućim koracima jer ih i ne zaslužujemo", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: