SNP: Niko nema pravo da guši narodni bunt

Iz SNP-a poručuju kako se nadaju da će svi večeras doći na sastanak i da "niko neće bojkotovati građane koji su im dali mandat"
1746 pregleda 1 komentar(a)
Sa protesta u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Sa protesta u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je sve lidere opozicije i organizatore protesta za isti sto.

Saopštili su kako se nadaju da će svi večeras doći na sastanak i da "niko neće bojkotovati građane koji su im dali mandat".

"Širom Evropske unije protesti su normalan način izražavanja mišljenja građana, pa su i protesti crnogorskih građana, koji se dešavaju posljednjih nekoliko mjeseci, od strane zvaničnika EU ocijenjeni kao adekvatan odgovor na probleme koji ih decenijama tište. Energije koja se probudila u narodu moraju biti svjesni kako organizatori protesta, tako i lideri opozicionih političkih partija koji ne smiju dozvoliti da se ona raspe, posebno pod uticajem djelovanja javnih i tajnih službi DPS režima. Ako Evropska unija, u čijim se državama članicama izlazi na ulice i za mnogo manje stvari, nije opoziciji alternativa, tako ni jedinstvo za smjenu režima ne smije da bude alternativa, već put kojim treba da se ide", kazali su iz SNP-a.

Niko, kako su kazali, ne smije, niti ima pravo da guši narodni bunt proti vlasti.

"Zbog toga, kao i više puta do sada, Socijalistička narodna partija Crne Gore kao odgovoran i ozbiljan politički subjekt, ponovo poziva sve lidere opozicije i organizatore protesta za isti sto. Niko ne smije, niti ima pravo da guši narodni bunt protiv vlasti koja je Crnu Goru u posljednje tri decenije podijelila po svim mogućim šavovima, a njene građane dovela na rub egzistencije. U cilju postizanja zajedničkog cilja – smjene DPS-a i njihovih satelita, nadamo se da će večeras svi doći na sastanak i da niko neće bojkotovati građane koji su im dali mandat", saopšteno je iz SNP-a.

Bonus video: