Prava: Istorijsko jedinstvo opozicije, trenutak se ne smije propustiti

Iz Prave navode da će i svim narednim protestima pružati podršku u punom kapacitetu "ni zbog organizatora, ni zbog opozicije, već prije svega zbog građana Crne Gore koji žele korjenite promjene
1901 pregleda 22 komentar(a)
Rukovodstvo Prave Crne Gore, Foto: Prava Crna Gora
Rukovodstvo Prave Crne Gore, Foto: Prava Crna Gora

Imajući u vidu da je juče došlo do istorijskog trenutka jedinstva opozicije, te da građani Crne Gore skoro da ne pamte kad se poslednji put dogodilo da se svi opozicioni poslanici slože oko nečega, smatramo da je ovo prilika koja se ne smije propustiti ni po koju cijenu, navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Iz te stranke smatraju da "ovaj svenarodni bunt" daleko prevazilazi same opozicione političke partije, te da u ovaj proces moraju biti uključeni "apsolutno svi slobodni i nezadovoljni segmenti društva".

"Rukovodeći se neuspješnim iskustvom Vlade izbornog povjerenja iz 2016. godine, koja je bila ruka spasa Đukanoviću i ekipi, ističemo da nam ni nova i po ideji slična ''Vlada građanskog jedinstva'', blago rečeno, ne uliva povjerenje, iz razloga što smatramo da se ključne stvari ne dešavaju u regularnoj vladi, već u onoj podzemnoj vladi u kojoj su ministri Brano Mićunović i slični parapolitički, kriminogeni subjekti", navodi se u saopštenju Prave.

Kako se dodaje, organizatori protesta sa opozicijom i slobodnim segmentima društva moraju insistirati na ostavkama Mila Đukanovića, Duška Markovića i ostavkama rukovodećih ljudi iz pravosudnog sistema. "Građani prevashodno žele ostavke čelnika mafije, a ne Vlade sa njima. To mora biti prioritet na ulici, zbog čega su se građani i okupili".

Sledeći korak ujedinjene opozicije, organizatora protesta i slobodnih građana, mora biti prepun trg i najmasovniji protest do sada, poručuju iz Prave.

"Uz to, nakon postignutog jedinstva opozicije koje daje vjetar u leđa i organizatorima i građanima, smatramo da je nužno postići i veći stepen dinamike, odnosno osmišljene i kreativne tenzije na ulicama koja bi podrazumijevala pravu i istinsku, žestoku građansku neposlušnost. Jedino tako, i to nas uče iskustva građanskih protesta širom svijeta, možemo postići ozbiljan pritisak na kriminalnu vlast da uzmakne", navodi se u saopštenju.

Iz Prave navode da će i svim narednim protestima pružati podršku u punom kapacitetu "ni zbog organizatora, ni zbog opozicije, već prije svega zbog građana Crne Gore koji žele korjenite promjene, koje su jedino izvodljive borbom za slobodu na ulici, a ne u zarobljenim institucijama i Vladama u kojima bi participirao direktno Milo Đukanović kao lider DPS-a".

Bonus video: