Sjednica barske SO nakon puna tri mjeseca

Posljednje zasijedanje bilo je posljednjeg dana prošle godine, a predsjednik SO Mićo Orlandić (SD) za sjutra je sazvao sjednicu
1099 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada barske opštine
Zgrada barske opštine

Opozicioni odbornici u SO Bar optužili su lokalne vlasti da su nesposobne da za godinu dana izaberu nove rukovodioce preduzeća i sekretarijata, odnosno da za tri mjeseca sazovu sjednicu lokalnog parlamenta, uz ocjenu da to najbolje ilustruje neslogu unutar barske vladajuće koalicije DPS-SD-Biram Bar-BS.

Posljednje zasijedanje bilo je posljednjeg dana prošle godine, a predsjednik SO Mićo Orlandić (SD) za sjutra je sazvao sjednicu.

Odbornik Demokrata Dragan Tufegdžić kazao je da je dokaz kolika je vladajuća koalicija složna to što tri mjeseca nisu zakazali sjednicu SO.

“Očigledno je da nešto ne štima, a ne štima ni u podjeli kolača u opštinskim preduzećima. Malo mjesta, a želja puno. Kada se u vlast udružuju samo sa namjerom da se namire apetiti za funkcijama, a ne interesom grada i građana, ne možemo očekivati drugačije bitisanje “Koverta” oligarhije”, ocijenio je Tufegdžić.

Vasilije Lalošević (SNP) ističe da je u opštini “stanje i dalje VD”.

“Ubjedljiva većina aktuelne vlasti nije se otjelotvorila, naprotiv, stanje prijeti da bude sve gore. Jedino čime se ova vlast “pročula” za godinu dana je sječa čempresa, ali i zbog lažnih predizbornih obećanja. Drastični slučaj je obećana niska cijena legalizacije. Ova vlast će ostati upamćena po VD stanju i nedovoljnoj administrativnoj kondiciji i statičnosti da se uhvati u koštac sa problemima i razvojnim potencijalima Bara”, rekao je Lalošević.

Maja Šoškić (Prava) ukazuje da „što se ove vlasti tiče, poznati su neorganizovanost, nedostatak znanja da se i kako nešto uradi i nedefinisani ciljevi“.

“Javno iznošenje nepobitnih dokumenata i dokaza o režimskoj korupciji i krađama prouzrokovalo je veliko nezadovoljstvo građana svake subote. Očigledna polarizacija u okviru DPS odražava se i na lokalnom nivou. Koliko god se trudili da prikriju razdor, on je sve očigledniji”, kazala je Šoškić.

Bonus video: