Krapović: DPS u Budvi poništen kao taksena markica

Prema riječima Anđele Ivanović (Crnogorska) kazala je da je Krapović zaslužan za finansijsku konsolidaciju Opštine, te da je namjenski i domaćinski trošio novac
9067 pregleda 7 komentar(a)
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 29.03.2019. 15:16h

Glasovima odbornika vladajuće koalicije (Demokrate, DF, SNP, SDP, URA, Crnogorska, bivši liberali DEMOS ), nakon gotovo četvorčasovne burne rasprave, usvojen je Izvještaj o radu predsjednika Opštine i organa lokalne uprave za prošlu godinu.

U obimnom dokumentu predstavljeni su sve aktivnosti koje je sprovela administracija na čijem je čelu bio Dragan Krapović.

I dok su iz redova opozcionog DPS su stizale oštre optužbe na na rad Krapovićeve administracije, dotle su koalciije kolege pohvalile dvogodišnje upravljanje gradom doskorašnjeg predsjednika Opštine.

Uz naglasak da je Demokratska Crna Gora ponosna na rezultate koje je Krapović postigao za vrijeme upravlja gradom, Mijomir Pejović ( Demokrate) kazao je da ukoliko aktuelna gradska uprava bude uspjela da narednih godina radi kao što je to radila 2018., Budva će miljama napredovati.

„ A odlični rezultati postignuti su u izuzetno teškim uslovima, kada je bila otvorena destrukcija jednog broja odbornika, zbog čega je bio blokiran parlament. Ponosni smo na uspjehe koje je postigao Krapović“, kazao je Pejović.

Navodeći da je sprovedena finansijska konsolidacija, Đorđe Pribilović (DF) naglasio je da su tokom prošle godine sve tekuće obavezu izvršavane iz tekućih prihoda, te da je vraćeno čak 15 miliona eura obaveza iz prethodnog perioda.

Prema riječima Anđele Ivanović (Crnogorska) kazala je da je Krapović zaslužan za finansijsku konsolidaciju Opštine, te da je namjenski i domaćinski trošio novac.

„On je primjer kako treba da se troši novac Opštine“, poručila je Ivanović.

Takvog mišljenja nijesu bili u DPS – u, jer kako je kazao Marko Vuković ( DPS) građani će najbolje suditi kako je upravljano gradom prošle godine. Osvrćući se na konstataciju da je sprovedena finansijska konsolidacija, on je podsjetio da je DPS, novoj upravi 2016. ostavio na računu milion eura i isplaćene sve plate.

„Najveća šteta koja je napravljena jer ste zaposlili toliko radnika. To je političko zapošljavanje, kojim je povećan budžet za isplatu zarada na sedam miliona eura “, ocijenio je Vuković .

Na to mu je odgovorio Mijomir Pejović koji je počeo detaljno na čita iz izvještaja šta je sve uradila administracija Krapovića. Nadovezao se Boris Rafailović ( DPS) koji je kao primjer da nije ništa urađeno, naveo da je na području Bečića investirano nula eura, od 250 hiljada koliko je bilo predviđeno.

„To su loši rezultati. Upravo ovaj izvještaj potvrđuje da se nije dobro radilo“, kazao je Rafailović.

Dragan Purko Ivančević (Crnogorska) uvjeren je da će ova aktulena skupštinska većina i na sledećim izborima ostvariti povjerenje građana, zbog domaćinskog rada po kome su prepoznati i rezultata postignutih .

Snežana Kuč ( DPS) kazala je da je izvještaj o radu „profesionalno našmikan“.

„Planom za investicije ponavaljaju se iste investicije iz ranijih godina, a nijesu ni sada realizovani, poput kružnih tokova u Bečićima“, navela je Kuč i zatražila je da se javno objavi koliko je novih radnika zaposleno u Opštini i na koji način.

Goran Pejović ( SNP) podjsjetio je da je DPS upravo preko planskih dokumenata i ucrtavanja objekata, ostvarivao izborne rezultate, a kao primjer političkog zapošljavanja naveo da je u Vodovodu Budve 2006. bilo 130 zaposlenih, da bi godinu kansije, pod DPS- upravom, taj broj je dostigao 250.

Bivši gradonačelnik, ujedno odbornik Demokrata Dragan Krapović kazao je naveći politički uspjeh njegovog dvodišnjeg upravljanja gradom, je to što je DPS u Budvi poništen kao taksena marikica i da više ne postoji.

On je napade iz klupa DPS –a nazvao smiješni.

„Smiješno je kada neko iz DPS kaže da je napravljena šteta od strane uprave na čijem sam čelu. Podsjećam na političku strukturu vaše partije šta je radila proteklih godina i na koji način je našpravila štetu ovome gradu . Svaki infrastrukturni projekt koji je radio DPS je procesuiran pred Specijalnim tužilaštvom i zato ljudi su osuđeni“, poručio je Krapović.

Ističući da je odlukama DPS –a Budva urbanistički uništena, Krapović je kazao da je njegova administracija donosila odluke da se takav haos sanira.

Navodeći da je novac iz opštinske kase podijeljen transparentno, a osvrćući se na pitanje koja je najbolja odluka , kada je riječ o destinacijskom turizm, koja je donijeta, Krapović je kazao da je to svakako uklanjenje privremenih objekta, koja je bila rak rana budvanskog turizma.

Takve tvrdnje Krapovića odbacili su iz DPS, govoreći da će se na predstojećim izborima znati sve.

Sjednica se nastavlja u 15 časopva, kada će na dnvenom redu biti odluka o izmjeni Plana privremenih objekata, odnosno da se dozvoli Jadranbskom sajmu da zadržio 40 kioska

Bonus video: