Demokrate Mojkovac: Bojkotovaćemo rad lokalnog parlamenta

"Poharom privrednih, a danas i prirodnih resursa od strane oligarhije na vlasti, povezanih rođačko-kumovskim vezama, Mojkovac je postao jedna od najnerazvijenih opština u Crnoj Gori"
527 pregleda 0 komentar(a)
Sa jednog od skupova Demokratske Crne Gore u Mojkovcu, Foto: Demokratska Crna Gora,
Sa jednog od skupova Demokratske Crne Gore u Mojkovcu, Foto: Demokratska Crna Gora,

Odbornici Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine (SO) Mojkovac bojkotovaće rad lokalnog parlamenta, saopšteno je danas iz Kluba odbornika Demokrata u SO Mojkovac.

"Poštovani sugrađani, svjesni činjenice da se nas ponajviše tiče afera "Koverat", jer je njena posljedica u praksi dokazana na lokalnim izborima u našem gradu, o čemu najbolje govori 450 glasova sa simbolima trouglića i kvadratića, odbornici Demokratske Crne Gore su napustili lokalni Parlament na sjednici održanoj 26.03.2019. godine i pozvali sve slobodne građane da im se pridruže na protestima koji se održavaju širom Crne Gore", navodi se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata u SO Mojkovac.

U saopštenju se dodaje da današnji opustjeli Mojkovac jeste rezultat pogubne višedecenijske politike Demokratske partije socijalista (DPS).

"Poharom privrednih, a danas i prirodnih resursa od strane oligarhije na vlasti, povezanih rođačko-kumovskim vezama, Mojkovac je postao jedna od najnerazvijenih opština u Crnoj Gori. Politika koju vladajuća većina u kontinuitetu sprovodi u Mojkovcu jeste raseljavanje stanovništva. U 2018. godini stopa mortaliteta je duplo veća nego stopa nataliteta. U Mojkovcu se u protekloj godini rodilo samo 66 djece, tako da je besperspektivnost realno stanje u koje nas je dovela politika DPS-a", kazale su mojkovačke Demokrate.

Komentarišući Izvještaj predsjednika opštine za 2018. godinu, odbornici Demokrata istakli su da je sadašnji predsjednik, u mnogim sferama lokalne politike nastavio utabanim stazama svog prethodnika, jednog od aktera afere "Snimak".

"Jedina stvar u kojoj je sadašnji predsjednik nadmašio svog prethodnika jesu veća izdvajanja za socijalnu pomoć gdje je bio široke ruke, koristeći novac poreskih obveznika za sopstvenu promociju, a na štetu i nesreću ovog naroda. Skandalozno je da su daleko veća sredstva utrošena za kabinet predsjednika opštine u 2018. godini nego što su izdvajanja za lokalnu infrastrukturu. Prethodnici sadašnjeg predsjednika iz redova DPS-a pokazali su se kao prvaci u gašenju radnih mjesta, a sadašnji nije uspio da dovede nijednog investitora, niti da otvori jedno radno mjesto", zaključuje se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata u SO Mojkovac.

Bonus video: