Bečić Šarecu: Crna Gora sa aktuelnom vlašću nikada neće ući u EU

“Širom Crne Gore su u toku masovni, građanski, dostojanstveni, mirni, evropski protesti, opozicija se dogovorila, građani su se ujedinili i svi zajedno insistiramo na stvaranju uslova za slobodne i poštene izbore u jedinoj zemlji u Evropi u kojoj vlast nikada nije smijenjena na izborima, odnosno gdje imamo vladavinu jednog čovjeka i jedne partije punih 30 godina"
3770 pregleda 2 komentar(a)
Bečić i Šarec, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić i Šarec, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 29.03.2019. 20:47h

Strateški cilj Crne Gore je ulazak u Evropsku uniju (EU), alisa aktuelnom vlašću nikada nećemo zatvoriti poglavlja 23, 24 i 27 i ući u EU, zato što aktuelna vlast nikada neće udariti sama na sebe, na vršioce pojedinih izvršnih funkcija i njihove drugove i prijatelje iz kriminalne podzemne infrastrukture, saopštio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić u razgovoru sa predsjednikom Vlade Slovenije Marjanom Šarecom ukazao da je .

“Širom Crne Gore su u toku masovni, gradjanski, dostojanstveni, mirni, evropski protesti, opozicija se dogovorila, gradjani su se ujedinili i svi zajedno insistiramo na stvaranju uslova za slobodne i poštene izbore u jedinoj zemlji u Evropi u kojoj vlast nikada nije smijenjena na izborima, odnosno gdje imamo vladavinu jednog čovjeka i jedne partije punih 30 godina. Nakon takvih izbora, došlo bi do promjene vlasti, Crna Gora bi dobila novu reformsku Vladu koja bi zatvorila sporna poglavlja i uvela Crnu Goru u Evropsku uniju, što je naš cilj i san mnogih generacija”, zaključio je predsjednik Bečić.

Danas se u Sloveniji, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić sastao sa predsjednikom LMŠ, vladajuće partije, gospodinom Marjanom Šarecom. Marjan Šarec je ujedno i predsjednikom Vlade Republike Slovenije. Sastanku i prijatnom razgovoru, koji je trajao gotovo dva sata prisustvovali su i Zdenka Popović, potpredsjednica i Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokrata.

Predsjednik Bečić je predsjedniku Šarecu čestitao na izbornom uspjehu partije čiji je predsjednik, promjenu vlasti i izbor za predsjednika Vlade Republike Slovenije, istakavši da je to čist pokazatelj da su novi, mladi ljudi, čistih biografija, lišeni tereta prošlosti, najveć garant mira, stabilnosti, pomirenja, razvoja i sveukupnog progresa.

Lider Demokrata je upoznao predsjednika Šareca sa rezultatima Demokratske Crne Gore, naglasivši da su politika pomirenja, kadrovska obnova, insistiranje na principijelnosti i dosljednosti, potpuna nezavisnost od bilo kog centra moći i time prepoznatljiva borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, Demokratama obezbijedile oreol najjače progresivne snage u zemlji i to u rekordno kratkom roku. “Pored pomenutog, načinom vršenja vlasti u opštinama u kojima smo preuzeli vlast, pokazali smo da promjena vlasti nije bila samo neminovnost, već ekonomski i morlani lijek za opštine, građane i društvo u cjelini”, istakao je Bečić.

Bonus video: