Nurković manji stan zamijenio za veći

Plata ministra saobraćaja i pomorstva iznosila je 1.640 eura, a još je 380 primao kao član Savjeta Vlade
3376 pregleda 4 komentar(a)
Nurković, Foto: Boris Pejović
Nurković, Foto: Boris Pejović

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurkoviću toku prošle godine izvršio je razmjenu manjeg stana za veći, stoji u redovnom godišnjegm imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Ministar je vlasnik dva stana od 70 i 90, poslovnog prostora od 29 i zemljišta od malo više od 380 metara kvadratnih.

Osim stana od 90 metara kvadratnih, prijavio je da je svu nepokretnu imovinu stekao kupovinom.

On je Agenciji u novembru prošle godine dostavio poseban karton u kojem je prijavio da je stan od 60 zamijenio za stan od 90 metara kvadratnih.

Prijavio je da je predsjednik vladinog Ekspertsko pregovaračkog tima koji će sagledati neophodne uslove i pretpostavke za realizaciju projekta izgradnje mosta i član Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte, kao i član Bošnjačkog savjeta u Crnoj Gori.

Njegova ministarska plata je u toku prošle godine iznosila 1.640 eura, a još 380 mjesečno uzimao je kao član Savjeta Vlade.

Nurković je prijavio da je vlasnik 10.600 akcija u Opštem građevinskom i da od 2014. godine otplaćuje stambeni kredit od 20.000 pod povoljnim uslovima, a od 2007. potrošački kredit od 30.000 eura.

Ministar nije dao Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune.

Juče je, inače, istekao zakonski rok za dostavljanje Agenciji redovnih godišnjih imovinskih kartona za prošlu godinu. Javni funkcioneri bili su dužni da do 31. marta dostave redovne godišnje imovinske kartone za prethodnu godinu. Onima koji to nisu uradili do juče, po Zakonu o sprečavanju korupcije biće izrečena novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Bonus video: