Prava Crna Gora: Radulović da podnese ostavku

U Pravoj smatraju da je ministar održivog razvoja i turizma ponizio vjernike Mitropolije crnogorsko-primorske
5488 pregleda 31 komentar(a)
Članovi Prave jutros kod krstionice, Foto: Prava Crna Gora
Članovi Prave jutros kod krstionice, Foto: Prava Crna Gora

Jutrošnja neuspjela akcija policije koja je trebalo da obezbijedi rušenje pravoslavne svetinje na obali pokraj manastira na Prevlaci, skandalozan je čin demonstracije sile pred vjerujućim narodom, ženama i djecom, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

"Ovaj svojevrsni desant na manastir Prevlaku koji je uznemirio gotovo cijeli Bokokotorski zaliv, imao je gotovo sve odlike tipičnog policijskog zastrašivanja prilikom koga su desetine policajaca i sa kopna i sa mora satima vrebali priliku da upadnu u manastirski posjed. U jednom trenutku su u pola noći, oko tri časa posle ponoći, prišli krstionici koja je bila puna ljudi i pokušali da se iskrcaju. Da nije bilo prisebnosti prisutnog naroda situacija je mogla i da eskalira", saopšteno je iz Prave.

Ocjenjuju da je ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović, ponizio vjernike Mitropolije crnogorsko-primorske, te ga pozivaju da podnese ostavku.

"S obzirom na jučerašnju ministrovu izjavu koja je više ličila na izjavu gradskog mangupa, a koja je dodatno, imajući u vidu manir u kom je izrečena, ponizila vjernike Srpske pravoslavne crkve, te jutrošnji, na sreću neuspješni desant na Manastir, pozivamo ministra Održivog razvoja i turizma, gospodina Pavla Radulovića, da pod hitno podnese ostavku zbog ovakvog skandaloznog ponašanja, ali i same odluke da sruši malu krstionicu na obali mora. U trenutku dok je naša obala potpuno devastirana divljom gradnjom u izvedbi ministrovih i njemu nadređenih lojalnih biznismena i kriminalaca, u trenutku dok se na protestima budi slobodna Crna Gora, oni su odlučili da raspiruju međuvjersku mržnju udarcima na svetinje, što u najboljem govori o strahu koji se utkao u njihove redove", navode iz Prave.

Prava Crna Gora je pozvala građane da ne odustaju, i da zajedno, "kao i sinoć i jutros, zajedno odbranimo naše svetinje, našu tradiciju, naše pretke, ali i najvažnije - naše dostojanstvo".

Bonus video: