SNP: Zna se ko je odlučio da demonstrira silu nad vjernicima i sveštenstvom

Jasno je, smatraju, da je ovo politička odluka, smišljena da destabilizuje "ionako krhke i ranjive odnose u Crnoj Gori"
1782 pregleda 0 komentar(a)
Jutros kod krstionice, Foto: Siniša Luković
Jutros kod krstionice, Foto: Siniša Luković

Manastir Sv. Arhangela Mihaila i krstionica “Njegoševa suza” na Miholjskoj Prevlaci, bili su jutros na meti crnogorske policije, a zna se ko je odlučio da demonstrira silu nad vjernicima i sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Ovaj, čak i u najavi, antihrišćanski akt, samo je znak da vlast ne preza ni od čega, čime ne samo da vrijeđa osjećanja vjernika, već i pokušava da izazove incident i tako skrene pažnju sa katastrofalne društveno-ekonomske situacije u Crnoj Gori", kazali su iz SNP-a.

Prostorno planiranje u Crnoj Gori je, kako su kazali, na veoma niskom nivou i bez ikakve kontrole, kao i da se toleriše nelegalna gradnja svuda u državi, te zato "čudi da jedna mala krstionica veličine tri sa dva metra, toliko smeta predstavnicima MORT-a".

Pogotovo, dodaju, čudi izjava ministra Radulovića, koji je uporedio krstionicu i srušeni divlje izgrađeni objekat u Ulcinju.

Jasno je, ocjenjuju, da je ovo politička odluka, smišljena da destabilizuje "ionako krhke i ranjive odnose u Crnoj Gori."

"Stoga, gospodo iz vlasti, okanite se ovih opasnih igara, a silu i pravnu državu testirajte u obračunu sa kriminalnim grupama i onima koji ekonomski poharaše Crnu Goru", zaključuju iz SNP-a.

Bonus video: