NOVA: Đukanović u najtežim trenucima išao na noge agresoru

"Skrećemo pažnju i na sramno i izdajničko ponašanje ministra Predraga Boškovića, koji ni ove godine nije dozvolio porodicama poginulih, udruženju ratnika i delegacijama stranaka, da u kasarnama odaju poštu vojnicima koji su dali život za otadžbinu"
10 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Milo Đukanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.03.2018. 11:12h

Devetnaest godina nakon agresije NATO na SRJ, sa tugom se sjećamo svih onih koji su stradali u tih 78 dana zla, mržnje i iživljavanja ove zločinačke organizacije, koja je našu državu bombardovala bez odluke SB UN, brutalno kršeći međunarodno pravo, saopšteno je iz Nove srpske demokratije (NOVA).

"Za sva vremena našem narodu ostaje kao putokaz i ponos herojsko držanje Vojske Jugoslavije, u čijim redovima je bilo na desetine hiljada vojnika, rezervista i dobrovoljaca iz Crne Gore. Oni su se, prateći duh svojih junačkih predaka, odazvali pozivu da brane otadžbinu od najveće vojne sile koju svijet pamti, koja je ubijala djecu, žene, starce, rušila bolnice, mostove, stambene objekte... I ,,strah nije zaledio grudi" našem narodu i vojsci, a otpor koji smo pružili ušao je u vojne udžbenike mnogih država kao primjer hrabrosti, požrtvovanja, taktike i strategije", navodi se u sopštenju NOVA.

Oni dodaju da je bilo i onih drugih u Crnoj Gori, koji su, umjesto svom narodu i vojsci, pomagali neprijatelju.

"Ovoga puta, među tim izdajnicima i dezerterima, po prvi put u istoriji Crne Gore, "čelnu" poziciju su zauzeli ljudi iz vrha vlasti, a među njima posebno mjesto zauzima Milo Đukanović koji je kao član Vrhovnog savjeta odbrane, u najtežim trenucima za svoj narod, išao na noge agresoru. Kako su kukavički postupali 1999. godine, tako su kukavički i podlo, bez referenduma, suprotno volji naroda, prošle godine uvukli Crnu Goru u NATO. Politika izdaje crnogorskog režima iz vremena NATO agresije nastavljena je i narednih godina, i dovela je, između ostalog i do priznanja lažne države Kosovo, sankcija Rusiji, i poklanjanja djelova teritorije Crne Gore onima koji su ubijali naš narod 1999.", piše u saopštenju.

"Skrećemo pažnju i na sramno i izdajničko ponašanje ministra Predraga Boškovića, koji ni ove godine nije dozvolio porodicama poginulih, udruženju ratnika i delegacijama stranaka, da u kasarnama odaju poštu vojnicima koji su dali život za otadžbinu, što dovoljno govori o stanju svijesti kompletnog rukovodstva njegove partije, koja se odrekla tradicije Crne Gore. Poslanici i odbornici DF i drugih stranaka koji su nam se pridružili prošle godine u Murinu, donijeli su deklaraciju kojom su se obavezali da će u Crnoj Gori biti raspisan referendum o učlanjenju CG u NATO, jer građani moraju biti konsultovani o pitanjima koja im određuju sudbinu", dodaje se.

Bonus video: