Crnogorska: Kusovac nelegalno koristi službeno vozilo

"Kusovac bez adekvatnog propisa koristi službeno vozilo 24 časa (stalna upotreba bez vozača) devet mjeseci. Pored brojnih upozorenja, nakon preuzimanja funkcije nije se udostojio pravno regulisati novonastalu situaciju", poručili i OO Crnogorske Tivat
1045 pregleda 2 komentar(a)
Kusovac, Foto: Siniša Luković
Kusovac, Foto: Siniša Luković

Ni devet mjeseci od kada je došao na čelo Opštine Tivat, Siniša Kusovac (DPS) nije donio Odluku o raspodjeli korišćenja službenih vozila u organima lokalne uprave koja odgovara stanju na terenu, te nelegano koristi službeno vozilo, skupi terenac Nissan Qashqai (2016) registarskih oznaka TVMN00.

Saopštili su to danas iz OO Crnogorske Tivat napomnjući da u važećoj od 20.09.2017. godine, a koja je dopunjena 27.06.2018. godine još uvijek stoji da navedeno vozilo koristi bivša predsjednica Opštine Snežana Matijević (DPS) koja je to vozilo razdužila odmah nakon napuštanja funkcije u ljeto prošle godine, a Kusovac ga je tada preuzeo.

"Koliko je bahat, neodgovoran i nesavjestan odnos lokalne vlasti prema materijalnim resursima koje finansiraju građani Tivta pokazuje nonšalantan i rasipnički odnos prema voznom parku. Kusovac bez adekvatnog propisa koristi službeno vozilo 24 časa (stalna upotreba bez vozača) devet mjeseci. Pored brojnih upozorenja, nakon preuzimanja funkcije nije se udostojio pravno regulisati novonastalu situaciju. Takođe, jedno od dva nova vozila kupljeno u junu mjesecu 2018. godine od kompanije Alliance Podgorica još uvijek nije zakonski dodijeljeno niti jednom organu, te se pitamo ko ga koristi i po kom osnovu. Iskreno se nadamo da se vozilo Renault Megane TVCG003, koje se po važećoj Odluci i dalje vodi na stalno korišćenje Kusovca dok je bio potpredśednik Opštine, sada nalazi u svrsishodnoj upotrebi, a to je stvarna službena potreba", saopštavaju iz Crnogorske.

Iz te prtije naglašavaju da je pravi apsurd to što j skoro jedna trećina od ukupno dvadesetak službenih automobila u voznom parku tivatske Opštine odijeljena na stalnu upotrebu (24 časa dnevno) lokalnim funkcionerima.

"Građani Tivta treba da se zapitaju radi čega su vozila na stalnu upotrebu dodjeljena predsjedniku Skupštine Opštine Ivanu Novoselu (DPS) i glavnoj administratorki Mariji Sijerković (DPS), funkcionerima kojima je kompletan radni angažman isključivo vezan za upravnu zgradu lokalne uprave. Zaključujemo da su vozila data njima na stalnu upotrebu čist lični benefit bez ikakve racionalne osnove i službene potrebe, te da ih koriste isključivo u privatne svrhe, dok preko stotinu zaposlenih ima na korišćenje samo dva službena vozila". naglašavaju iz Crnogorske.

Iz te parije podsjetili su da Opština novcem svih građana, već godinama plaća firmi „Građevinar“ tri parking mjesta u podzemnoj garaži ispod Trga magnolija, po cijeni od 1.200 eura godišnje po praking mjestu, „uprkos postojanju slobodnih rezervisanih uličnih parking mijesta za službena vozila ispred upravne zgrade Opštine“.

„Zamislite dokle ide umišljaj važnosti, kompleks više vrijednosti i bahatost pojedinaca kojima ne odgovara rezervisano parking mjesto ispred zgrade, nego zahtijevaju da im se dodatno plaća mjesto u garaži ispod, a pri tom koriste službeno vozilo isključivo u privatne svrhe. I to nije sve, jer kompletne troškove održavanja vozila i potrošnje goriva za ta vozila, za njihove privatne potrebe, snosimo svi mi, građani Tivta", podvlače iz Crnogorske napominjući da činovnici lokalne DPS-SD-HGI uprave Tivta ogromnu štetu budžetu pričinjavaju i mnoštvom "neracionalnih službenih putovanja u zemlji i inostranstvu od kojih skoro da nema ama baš nikakve koristi za Tivat, osim lične koristi službenika koji većinom ničim zaslužni, proputovaše svijet, te uz obaveznu isplatu dnevnica ostvaruju dodatne prihode".

Bonus video: