DNP, URA, SNP i NSD Danilovgrad predložili zajednički sastanak lokalne opozicije

Cilj predloženog sastanka je da se detaljno razmotre logistička pitanja i pruži podrška građanskim protestima zakazanim za 6. april u Podgorici, saopšteno je iz dijela opozicije
504 pregleda 2 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Skupstina.me
Danilovgrad, Foto: Skupstina.me

Čvrsto podržavajući „Sporazum o budućnosti“ koji su svi opozicioni subjekti potpisali sa organizatorima protesta „Odupri se 97000“, predstavnici OO DNP, OO GP URA, OO SNP i OO NSD Danilovgrad su na jutros održanim konsultacijama, u formi zvanične inicijative, predložili da se u četvrtak organizuje zajednički sastanak svih parlamentarnih opozicionih subjekata u danilovgradskoj opštini.

U saopštenju koje potpisuju predsjednik OO DNP Dragan Bojović, predsjednik OO URA Aleksandar Šaranović, predsjednik OO NSD Pero Radonjić, koordinator OO SNP Branislav Ivanović navodi se da je cilj predloženog sastanka da se detaljno razmotre logistička pitanja i pruži podrška građanskim protestima zakazanim za 6. april u Podgorici.

"Takođe, cilj predloženog sastanka je i da se zajednički razmotre odluke koje se tiču daljeg djelovanja opozicije u Skupštini opštine Danilovgrad. Smatramo da bi bilo poželjno da se na zajedničkom sastanku analiziraju i prodiskutuju najvažnije odluke, kao što je odluka o eventualnom bojkotu rada lokalnog parlamenta, kako ne bismo nepotrebno zbunjivali građane", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, odbornici opozicie su "oštro i argumentovano kritikovali rad opštinskih vlasti po raznim osnovama, ukazujući, pored ostalog, da je aktualna vlast u Danilovgradu takođe rezultat i kontinuum afere 'Koverta', što je snažno odjeknulo među građanima Danilovgrada".

"Uprkos tome, smatramo da je važno, u cilju daljeg jačanja opozicionog jedinstva, da na zajedničkom sastanku sa našim opozicionim kolegama i prijateljima razmotrimo i pitanje odnosa opozicije prema lokalnom parlamentu. Na takvu vrstu koordinacije nas obavezuje i potpisani 'Sporazum o budućnosti', koji podrazumijeva intezivne međusobne konsultacije, dogovor i saradnju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: