Vučinović i Zenka posjetili romske porodice u Tuzima

Vučinović je istakla da pomoć ugroženima neće izostati, a da su ministri lično izašli na teren kako bi imali kompletnu sliku događaja i razgovarali sa porodicama, čiju je egzistenciju ta situacija ugrozila
502 pregleda 1 komentar(a)
Barake u Tuzima, Foto: Vlada Crne Gore
Barake u Tuzima, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 02.04.2019. 19:25h

U fokusu politike Vlade je ostvarivanje i zaštita ljudskih i manjinskih prava svih građana, rekao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka, tokom posjete romskih porodica u Tuzima.

Zenka i ministarka bez portfelja Marija Vučinović posjetili su danas romske porodice čije su barake zahvaćene požarom, koji je rano jutros izbio u Tuzima.

„Pripadnici romske populacije, njih 22, pogođeni su tom elementarnom nepogodom, a ministri su na terenu kako bi podržali porodice i saopštili spremnost Vlade da pomogne“, kaže se u saopštenju.

Zenka je rekao da Vlada u fokusu svoje politike ima ostvarivanje i zaštitu ljudskih i manjinskih prava svih građana i dodao da je najvažnije da uz potvrđenu spremnost, ta pomoć i stigne pravovremeno.

Vučinović je istakla da pomoć ugroženima neće izostati, a da su ministri lično izašli na teren kako bi imali kompletnu sliku događaja i razgovarali sa porodicama, čiju je egzistenciju ta situacija ugrozila.

Vučinović je obavijestila porodice koje su pretrpjele štetu da je Vlada urgentno reagovala i preko Ministarstva unutrašnjih poslova, preciznije Direktorata za vanredne situacije, obezbijedila dva kontejnera, koja su opremljena za normalan život.

Bonus video: