Krivokapić: Što prije otpočeti pregovore o tehničkoj vladi, OEBS može da pomogne

"Vremena nemamo. Situacija sa mnogim pokazateljima kreće ka zaoštravanju. Kao i devedesetih se pojavljuju nacionalne tačke zagrijavanja, Berane, Miholjska prevlaka i druge, promjene u bezbjednosnom sektoru koje ne upućuju na demokratizaciju"
5141 pregleda 22 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.04.2019. 20:25h

Riješenja koja su ponuđenja od cijele opozicija i građana pokazuju ogromnu politički zrelost. Traži se tehnička vlada, brz odgovor i traži se produktivno rješavanje problema u državi do izbora iduće godine, kazao je predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić nakon sastanka sa Generalnim sekretarom OEBS-a Tomasom Gremingerom.

"OEBS se vratio u Crnu Goru na pravi način. Prva posjeta generalnog sekretara sa kojim sam imao zadovoljstvo da sarađujem dok sam predsjedavao parlamentarnom skupštinom OEBSA. Tada je Švajcarska predsjedavala OEBSOM i onda smo imali puno zajedničke saradnje u Ukrajini i nekim drugim teritorijama a sada moramo u Crnoj Gori da rješavamo vrlo slične probleme. Crna Gora je pokazala ogromnu zrelost, ogromnu građansku zrelost i zrelost u opoziciji. Rješenja koja su ponuđena su do kraja konstruktivna. Traži se tehnička vlada, traži se brz dogovor i traži se produktivno rješavanje problema u državi do izbora iduće godine. Taj stepen ozbiljnosti koji smo postigli u prošloj tehničkoj vladi sada treba dovesti do njene efektivnosti, da ona bude i realno produktivna, za razliku od onih tri mjeseca koliko smo imali prošli put", kazao je Krivokapić.

Lider SDP-a je dodao i da zna iz ličnog iskustva da OEBS ima mogućnosti da pomogne.

"Vremena nemamo. Situacija sa mnogim pokazateljima kreće ka zaoštravanju. Kao i devedesetih se pojavljuju nacionalne tačke zagrijavanja, Berane, Miholjska prevlaka i druge, promjene u bezbjednosnom sektoru koje ne upućuju na demokratizaciju, ekonomsko-socijalna situacija koja je sve teža, sudske i tužilačke odluke koje nemaju povjerenje javnosti", kazao je Krivokapić.

On je izjavio da smatra da je potrebno što prije otvoriti pregovore o tehničkoj vladi.

"Znam da druge relevantne adrese u Evropi to podržavaju, da su to sugerisale vrhu vlasti i očekujem da vrlo brzo moramo sjesti za sto kako bi iz ovoga izašli na najbolji mogući način za Crnu Goru. Ničija vlast nije važnija od ove države", kazao je Krivokapić.

Bonus video: