Krapović: Ovo je izdaja opozicionih birača

Odbornici budvanskog DF-a bili uzdržani prilikom glasanja za Program rada Sportskog centra. Tvrde da on nije dobro urađen
8683 pregleda 11 komentar(a)
Sa sjednice SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Sa sjednice SO Budva, Foto: Vuk Lajović

Tenzije u budvanskoj vladajućoj koaliciji ponovo su porasle nakon što su Demokrate javno optužile Demokratski front da je grubo prekršio koalicioni sporazum.

„Grubo je prekršen koalicioni sporazum i mi ćemo imati adekvatan odgovor“, kazao je za „Vijesti“ šef odborničkog kluba Demokrata Mijomir Pejović.

Do ponovnog razmimoilaženja došlo je preksinoć na maratonskom zasjedanju lokalnog parlamenta kada je odbijen Program rada i finansijski plan Sportsko-rekreativnog centra Budva za 2019. koji je sačinio Martin Zenović, kadar Demokrata.

Nakon burne rasprave, protiv donošenja Programa ove opštinske firme koja gazduje gradskim bazenom, glasalo je 11 odbornika - deset odbornika opozicionog DPS-a i nezavisni odbornik Stevan Džaković. Za donošenje ključnog dokumenta za rad ove opštinske firme bilo je 12 odbornika - osam iz redova Demokrata, tri iz Crnogorske i odbornica GP URA Božena Jelušić. Međutim, uzdržano je ostalo šest odbornika vladajućeg DF-a i odbornik SNP-a Goran Pejović.

To je bilo nedovoljno da Program rada bude usvojen, što je izazvalo revolt Pejovića „U nevjerici smo bili kada smo vidjeli uzdržane ruke odbornika DF, a da pritom niko od njih šest nije smogao hrabrosti da obrazloži zbog čega su bili uzdržani. Primili smo k znanju njihovu poruku i adekvatno ćemo se ophoditi u budućnosti, kada je u pitanju kršenje koalicionog sporazuma. Na Bazenu će i dalje vladati red i disciplina, u to neka budu uvjereni“, kazao je Pejović „Vijestima“.

Lider budvanskih Demokrata Dragan Krapović kazao je da zabrinjava činjenica da je neposredno pred glasanje DPS kompletirao redove i da su bili vrlo zadovoljni.

“Očigledno je da su unaprijed dogovorili zajednički nastup i glasanje, iako je predlagač tačke predsjednik Carević. Ovakvo postupanje DF-a je izdaja opozicionih birača u Budvi i to javnost treba da zna, kao što treba da zna da su im glave bile pognute, a ruke visoko podignute zajedno sa DPS-om. Ukoliko kolege iz DF-a i dalje planiraju da rade, glasaju i dogovaraju nastupe sa DPS-om molimo ih da o tome obavijeste javnost i nas kao koalicione partnere”, kazao je Krapović.

Šef odborničkog kluba DF Đorđije Pribilović kazao je da nije bilo nikakvog dogovora između odbornika, već da su tako glasali jer nije bio dobro urađen finansijski plan, koji je dostavljen.

Da nešto zaista ne štima unutar koalicije bilo je jasno kada se prvo na dnevnom redu našao Program rada i finansijski plan Komunalnog preduzeća za 2019. na čijem je čelu direktor Radovan Bauk, kadar SNP-a.

Prilikom glasanja dogodila se suprotna situacija. Program takođe nije usvojen, jer su tada ostali uzdržani odbornici Demokrata, pa pošto su protiv bili iz redova opozicije, bilo je nedovoljno da glasovi DF i SNP prevagnu i dokument bude usvojen.

Da će doći do revanša, odmah je bilo jasno kada je počela rasprava oko Sportsko-rekreativnog centra.

Iako je do sličnih razmimoilaženje i otvorenih optužbi sa jedne i druge strane dolazilo i u ranijem periodu, najnovije kršenje koalicionog sporazuma je jedno od najozbiljnijih do sada.

Upravna inspekcija ponovo češlja Opštinu Budva

Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave juče je ušla u Opštinu Budva i započela kontrolu u svim opštinskim sekretarijatima.

Opozicioni DPS je u više navrata optuživao gradske vlasti, posebno za vrijeme dok je gradom upravljao Dragan Krapović, da su nezakonito zapošljavale ljude, smjenjivale dotadašnje funkcionere.

Sada, tri mjeseca od kada je funkciju prvog čovjeka Budve preuzeo Marko Bato Carević, upravni inspektori ponovo češljaju gradsku administraciju.

Bonus video: