U Budvi održan sastanak predsjednika opštinskih odbora URE sa primorja

Ističu da je jedan od ciljeva sastanka bio dodatno osnaživanje građanskih protesta u Podgorici jer su oni probudili crnogorsko društvo i donijeli novi vjetar u leđa promjenama
876 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: GP URA
Sa sastanka, Foto: GP URA

Sinoć je u Budvi održan sastanak predsjednika opštinskih odbora Građanskog pokreta sa primorja (Ulcinj, Bar, Budva, Kotor, Tivat, Herceg Novi), saopšteno je iz te stranke.

Predsjednici odbora URA sastali su se sa potpredsjednikom te stranke Filipom Adžićem, izvršnim direktorom Zoranom Mikićem i generalnim sekretarom Miletom Radovanićem, saopštili su iz URA.

Kako navode, na sastanku je razmotrena aktuelna politička situacija na državnom i lokalnom nivou i govoreno je o procesima koji su u toku.

"Konsatatovano je zadovoljstvo zbog širenja građanske ideje u Crnoj Gori, posebno na primorju i zaključeno da je to veliki uspjeh bazične politike naše stranke. U posljednjem periodu URA je na primorju povećala svoje članstvo posebno u Budvi i Kotoru, zbog čega su funkcioneri ovih opštinskih odbora zaslužili pohvale centrale partije. Dogovorene su i nove aktivnosti u cilju dodatnog jačanja ideja partije", navode iz Građanskog pokreta URA.

Iz ove partije kažu da je sastanak poslužio i da se sagleda i analizira realizacija izbornih programa Ure u opštinama na jugu države.

"Konstatovano je da odbori Ure zadovoljavajućom dinamikom sprovode izborne programe i programska dokumenta stranke" stoji u saopštenju sa sastanka.

Ističu da je jedan od ciljeva sastanka bio dodatno osnaživanje građanskih protesta u Podgorici jer su oni probudili crnogorsko društvo i donijeli novi vjetar u leđa promjenama.

Dodaju da je na sastanku istaknuto "da se slobodni gradovi na primorju moraju sačuvati od kriminalnih kandži DPS-a" i apelovano kaolicionim partnerima sa se sačuva volja građana sa lokalnih izbora u Budvi, Kotoru i Herceg Novom.

"Građani su jasno i nedvosmisleno, uprkos izborima takvi kavi jesu u Crnoj Gori, kazali da žele promjene u ovim gradovima, da ne žele pogubnu vladavinu DPS-a i niko nema pravo da takvu volju sruši", poručeno je sa sastanka.

Zaključeno je da se ne smije ni pod koju cijenu dopustiti devastacija Boke kotorske i ostalih prirodnih bogatstava crnogorske obale.

Bonus video: