Đukanović: Datum prijema u EU nas ne opterećuje

"Zajednički je ocijenjeno da Crna Gora i Island kao male zemlje kroz intenzivan dijalog i saradnju mogu dodatno afirmisati svoje pozicije i na međunarodnoj sceni i kroz principe multilateralizma"
1210 pregleda 13 komentar(a)
Đukanović sa Sigfusonom, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović sa Sigfusonom, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednika Skupštine Islanda Stajngrimura Sigfusona, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Kako je soapšteno iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore, Đukanović je sagovornika upoznao sa prioritetima državne politike nakon prijema u NATO, integraciju u EU i nastavak dinamičnog ekonomskog rasta.

“Datum prijema u EU nas ne opterećuje, posvećeni smo tom procesu prije svega jer želimo da budemo dio evropskog sistema vrijednosti”, kazao je on, "Zato smo snažno posvećeni sprovođenju institucionalnih i strukturnih reformi i stvaranju pouzdanog ambijenta za investiranje."

Predsjednik Skupštine Islanda, navodi se u saopštenju, visoko je ocijenio odnose dvije države koje imaju odlične predispozicije za jačanje međusobne saradnje. Pored turizma ribarstva i trgovine ukazao je i na mogućnosti zajedničkog djelovanja na polju energetike.

"Predsjednik Sigfuson iskazao je punu podršku za integracione aspiracije Crne Gore, cijeneći da je integracija optimalan okvir za unapređenje kvaliteta života građana na ovim prostorima. Evropski odnosi za Crnu Goru mogu donijeti samo dobro, naglasio je. Zajednički je ocijenjeno da Crna Gora i Island kao male zemlje kroz intenzivan dijalog i saradnju mogu dodatno afirmisati svoje pozicije i na međunarodnoj sceni i kroz principe multilateralizma", zaključuje se.

Bonus video: