Milačić: Umjesto vikend šetnji da krenemo kod Đukanovića kući

"Upravo onako kako on nama šalje policiju svako malo na vrata ili, još gore, da prebija goloruke navijače. Stvorimo im pritisak onakav kakav oni nama stvaraju već trideset godina"
4392 pregleda 37 komentar(a)
Sa sjednice u Pljevljima, Foto: Prava Crna Gora
Sa sjednice u Pljevljima, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić predložio je organizatorima građanskih protesta u Podgorici da umjesto vikend šetnji okupljeni krenu kod predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića kući.

"Upravo onako kako on nama šalje policiju svako malo na vrata ili, još gore, da prebija goloruke navijače. Stvorimo im pritisak onakav kakav oni nama stvaraju već trideset godina", rekao je Milačić na sjednici odbora Pokreta za Pljevlja.

On je dodao da se "vlast nalazi u grogiranoj i bezizlaznoj situaciji".

"Međutim, u tim svojim halucinacijama su se drznuli i da krenu na crkvu u Tivtu, ali su udarili glavom u zid. Krenuli su da rasture i proteste i opoziciju, ali se opozicija ujedinila. Ulažu milione eura u NATO propagande, ali smo im i juče kroz zapaljenu, ne zastavu, već baklju slobode, pokazali šta prava Crna Gora misli o tom savezu. Ipak, najiskrenije smatram da moramo jače i silovitije krenuti na režim", rekao je on.

Na sjednici odbora Pokreta za Pljevlja kojom je predsjedavao Novica Stanić usvojena odluka da se Pokret za Pljevlja preimenuje u inicijativni opštinski odbor Prave Crne Gore u Pljevljima.

"U momentu kad vidimo da bez ujedinjenja i sloge nema ni smjene vlasti, smatramo da je odluka da se Pokret za Pljevlja i formalno preimenuje u inicijativni odbor Prave Crne Gore u našem gradu, zapravo doprinos i zamah cjelokupnom opozicionom ujedinjenju. Govoreći o protestima, ističem da je upravo naš odbor stimulisao i naše sugrađane da masovno izađu i podrže taj vid otpora, kroz obezbijeđene troškove puta za sve one koji žele da pođu za Podgoricu. Naravno, s tom praksom ćemo nastaviti, isključivo vodeći se logikom da moramo svi zajedno, što masovnije, ali i, prije svega, zajedno, dati vjetar u leđa promjenama koje su neminovne", kazao je Stanić.

Bonus video: