PODRŠKA OD BIVŠEG GRADONAČELNIKA BUDVE

Krapovic podržao Vukotić Jelušić

1358 pregleda 9 komentar(a)
Krapović, Foto: Boris Pejović
Krapović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik budvanskih Demokrata i bivši predsjednik Opštine Dragan Krapović uputio je podršku sekretarki za lokalnu samoupravu Milijani Vukotić Jelušić, koja je zatražila od koalicionih partnera da se izjasne da li dalje će voditi borbu protiv kriminala i korupcije i ostataka budvanske OKG okupljene oko DPS.

“Prethodne dvije godine sam kao što ste upoznati proveo na funkciji predsjednika opštine Budva i u tom periodu smo sarađivali, rekao bih da smo uspješno saradjivali,generalno gledano. Upoznat sam sa problemima i grupom zaposlenih,to jest DPS aktivista sa kojima ste se suočili. Neću u ovom odgovoru iznostiti detalje osim da naglasim da sam se i ja lično suočio sa problemima slične vrste, da jedan broj zaposlenih u opštini Budva apsolutno radi po diktatu DPS-a i da je kao što ste rekli protivpravno vraćanje na posao Jelene Baštrice „osokolilo“ aktiviste DPS-a da krenu u jače i organizovanije opstrukcije rada pod firmom „antirevanšizma“ i „borbe protiv nepravde“”, naveo je Krapović.

Navodi da kao što je poznato široj javnosti, DCG OO Budva se javno usprotivila takvom postupanju aktuelnog predsjednika opštine gospodina Carevića, pa kao posljedicu te naše intervencije imamo neodržavanje kolegijuma predsjednika opštine Budva.

“U pitanju je lični izbor i odluka predsjednika Carevića, tako da odgovornost za poslijedice takvog postupanja i eventualne loše rezultate rada opštine Budva, u potpunosti pripada predsjedniku Careviću takodje. Prije nego Vam odgovorim na upućeno pitanje, slobodan sam savjetovati Vas da zatražite da se o ovom problemu raspravlja i donese zaključak na kolegijumu koalicije na vlasti u Budvi. Što se tiče Vašeg pitanja, obavještavam Vas da je moj lični i stav DCG Budva da nije moguće odustati od javno datih obećanjagradjanima Budve. Lokalna samouprava djeluje i radi u opštem interesu svih građana, pošteno, nepristrasno i stručno vrši vlast u Budvi i upravlja njenim resursima. Ovo je po našem mišljenju još uvjek zajednički stav svih konstituenata vlasti. Ukoliko smatrate da nije tako, da lokalna samouprava,te bilo ko od rukovodilaca radi u interesu DPS-a i protiv interesa građana, i za to ponudite dokaze, DCG OO Budva će odmah preduzeti neohodne poteze. Mišljenja sam da nema potrebe da podnosite ostavku, već da se naoružate strpljenjem,naime u ovom vrlo važnom trenutku svi moramo imati snage, discipline i kondicije da stvari dovedemo do kraja onako kako smo i obećali gradjanima Budve. Obavještam Vas da je DCG u Budvi izabrala svoje političko društvo i partnere i da imate našu podršku”, zaključio je Krapovic.

Preporučujemo za Vas