Abazović: Ulcinj zaslužuje više ljubavi i poštovanja

“Moramo vratiti stari sjaj Ulcinju, zato je važno da gradu ukažemo ljubav i poštovanje"
584 pregleda 0 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: Građanski pokret URA
Dritan Abazović, Foto: Građanski pokret URA

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je gradonačelniku, odbornicima SO i građanima, Dan opštine Ulcinj, koji se slavi svake prve subote u aprilu.

"Ulcinj je grad koji ima sve potrebne potencijale da bude turistička lokomotiva cijele regije, ali nam i danas, kao i prethodnih 30 godina, očigledno nedostaje više ljubavi od strane centralne i lokalne vlasti kako bi to realizovali. Skoro da ne postoji opština koja na malom prostoru ima više prirodnih resursa, ali oni i dalje, nažalost, nijesu u funkciji stvaranja boljih uslova za život”, navodi se u čestitki Abazovića.

Abazović je naglasio da "najveći problemi sa kojima se grad suočava ostaju isti godinama, a tiču se Morskog dobra, Solane, Valdanosa, divlje gradnje, nedostaka investicija..."

"U narednom periodu moramo raditi pametnije i bolje, učiniti sve da omladina ostane u Ulcinju, a razvoj moramo bazirati na održivosti, zaštiti prostora i pravilnom planiranju. Vrijeme je da pokrenemo velike i planske investicije u turizmu, da dodatno angažujemo svoje kapacitete u poljoprivredi, pomognemo privrednike, ali i da afirmišemo našu milenijumsku kulturu”, ističe Abzović.

“Moramo vratiti stari sjaj Ulcinju, zato je važno da gradu ukažemo ljubav i poštovanje. Dan opštine za sve nas koji volimo naš grad uvijek ima posebnu simboliku. Neka i ova prva subota aprila, označi kraj berbe stoljetnih maslina, vraćanje izgubljenog pormorskog identiteta i bude prvi korak ka uspješnoj turističkoj sezoni. U to ime, neka nam je srećan dan našeg Ulcinja”, zaključuje Abazović.

Bonus video: