Nrekić najavio izgradnju akvaparka, hotela Lido,vrtića...

Povodom Dana Opštine, danas je na Pristanu otvoren sajam umjetnina dok će večeras u Centru za kulturu, biti organizovan prigodan kulturno-umjetnički program
1238 pregleda 2 komentar(a)
Sa svečanosti, Foto: Samir Adrović
Sa svečanosti, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 06.04.2019. 16:12h

Od dolaska na vlast, ova koalicija prošla je težak period jer je morala da uvede strogu fiskalnu disciplinu kako bi konslodivala finansije. Sada smo u potpunosti okrenuti ubrzanom i održivom razvoju našeg grada- kazao je danas predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekiić na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta povodom Dana Opštine. Naglasio je da je vlast za kratko vrijeme uspjela da isplati godinama gomilane dugove, sve zaostale zarade radnika Opštine, kao i dobar dio dugovanja prema radnicima opštinskih preduzeća. -Uspjeli smo izmiriti kreditne obaveze, dio doprinosa na zarade, kao i mnoge obeveze prema dobavljačima i ostalim subjektima. Paraleno, radimo na povećanju obuhvata i poboljšanju naplate svih opštinskih poreza i taksi, stvarajući na taj način dobru osnovu za nove investicije i projekte u bliskoj budućnosti- kazao je Nrekić. Konstatovao je da su radovi na putnoj dionici Ulcinj – Vladimirske Krute, koji se izvode uz podršku Vlade, ušli u zadnju fazu pa će grad, kako je naveo, spremno dočekati početak turističke sezone.

"Uspješno su okončane tenderske procedure za realizaciju projekta izgradnje kanalizacije za 4 gradska i prigradska naselja. Do kraja mjeseca potpisaćemo ugovor za izabranim ponuđačem za ovaj projekat vrijednosti 5.5 miliona eura, koji finansira Evropska investiciona banka. Takođe, u završnoj fazi su pripreme za početak realizacije kreditnog aranžmana sa Njemačkom razvojnom bankom – KFW, u vrijednosti od 20 miliona eura. Projekat, čiji se raspisivanje tendera očekuje u prvoj polovini godine, predviđa izgradnju cjelokupnog kanalizacionog i vodovodnog sistema za opštinu Ulcinj", kazao je Nrekić. Najavio je skoru izgradnju akvaparka i hotela Lido, valorizaciju Ade i ulaganje u obnovljive izvore energije.

"U svim našim razvojnim projekcijama očekujemo snažnu podršku Vlade. Na sastancima sa premijerom Duškom Markovićem, postignut je dogovor o Vladinoj podršci u izgradnji nastavka bulevara Majke Tereze i njegovo povezivanje sa bulevarom Teuta. Među projektima su i projekat izgradnje novog vrtića, sanacije kanala Porat Milena i projekti u poljoprivredi", najavio je Nrekić.

Svečanoj sjednici prisustvovali su predstavnici Vlade i Skupštine, poslanici, ambasadori Hrvatske, Narodne Republike Kine,Turske, Bugarske, Slovenije, Albanije, Kosova, Poljske i Bosne i Hercegovine kao i predsjednici i predstavnici Opština Bara, Nikšića, Žabljaka, Kolašina, Cetinja, Tuzi, Herceg Novog, Gusinja, Drača, Peći i Čaira, Prisutni su bili i predsjednici političkih partija, direktori direktorata, predstavnici TIKE, gosti iz Beča, predstavnici vjerskih zajednica, poslodavaca i nevladinog sektora.

Povodom Dana Opštine, danas je na Pristanu otvoren sajam umjetnina dok će večeras u Centru za kulturu, biti organizovan prigodan kulturno-umjetnički program.

Ulcinj kao Dan Opštine slavi prvu subotu u aprilu koja simbolizuje kraj berbe maslina, početak sezone i odlazak pomoraca na brodove.

Bonus video: