Opozicija i organizatori predstaviće Sporazum za budućnost stranim adresama

"Na ovom sastanku izvršena je analiza aktuelne političke situacije i proteklih protesta, ali i dogovoreno preduzimanje konkretnih mjera sa ciljem realizacije Sporazuma za budućnost, koji su na Trgu, pred desetinama hiljada okupljenih građana, potpisali svih 39 poslanika opozicije"
3222 pregleda 34 komentar(a)
Sa posljednjeg protesta u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Sa posljednjeg protesta u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Lideri parlamentarnih opozicionih političkih subjekata i predstavnik organizatora građanskih protesta "Odupri se 97.000" na sastanku su se saglasili da predstave Sporazum za budućnost relevantnim međunarodnim adresama.

Oni su danas održali drugi po redu sastanak.

"Na ovom sastanku izvršena je analiza aktuelne političke situacije i proteklih protesta, ali i dogovoreno preduzimanje konkretnih mjera sa ciljem realizacije Sporazuma za budućnost, koji su na Trgu, pred desetinama hiljada okupljenih građana, potpisali svih 39 poslanika opozicije. Saglasno prethodno navedenom, lideri i predstavnik organizatora protesta su se na sastanku saglasili da predstave Sporazum za budućnost relevantnim međunarodnim adresama", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je sastanku postignut dogovor da nekoliko radnih grupa i kreativnih timova odmah počne da radi na strategiji osmišljavanja različitih akcija, koje će biti u funkciji pritiska na vlast.

"Ovo naročito kada se ima u vidu da protesti i svojom dosadašnjom masovnošću i karakterom ostvaruju svrhu i olakšavaju postizanje cilja, te da takav građanski, mirni i nenasilni pritisak postaje sve manje podnošljiv i odoljiv za režim. Lideri i organizatori protesta su odlučni da, na krilima volje građana, koja je nesumnjivo za promjene, a koju oni iz dana u dan pokazuju na trgovima i ulicama Crne Gore, ovoga puta gotovu stvar – smjenu režima izvedu do kraja i, time, učine prvi korak ka demokratizaciji crnogorskog društva", zakjlučuje se u saopštenju.

Bonus video: