Milačić: Osobe sa invaliditetom moraju imati predstavnika u parlamentu

Paraolimpijski reprezentativac Miloš Spaić pristupio Pravoj Crnoj Gori
1017 pregleda 14 komentar(a)
Milačić i Spaić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić i Spaić, Foto: Prava Crna Gora

Osobe sa invaliditetom mogu računati na Pravu Crnu Goru u borbi za ostvarivanje svojih prava, i zaslužuju da imaju svog predstavnika i u Skupštini Crne Gore, kazao je predsjednik Prave, Marko Milačić povodom pristupanja Miloša Spaića, bacača kugle pri Paraolimpijskom komitetu, toj partiji.

Spaić je poručio da želi da se bori za prava osoba sa invaliditetom.

"Kao jedan od njih, svjestan sam da određeni stepen diskriminacije prema nama postoji u skoro svim porama društva. Smatram da su prava osoba sa invaliditetom i borba za njih vrlo važni, jer osobe sa invaliditetom predstavljaju, makar sudeći po relevantnim evropskim podacima, 11 procenata društva, a po mnogim procjenama i više od toga, što govori da se radi o prilično velikoj i značajnoj grupaciji", kazao je Spaić.

Njegov cilj kao člana Prave, kako je rekao, je rad na poboljšanju cjelokupne situacije vezane za osobe sa invaliditetom. Istakao je da je potrebno podizanje svijesti građana o osobama sa invaliditetom, njihovom značaju, ali i pravima.

"Uz to, pored težnje za stvaranje opšte pristupačnosti, moj doprinos će biti usmjeren i ka kreiranju ambijenta u kom ćemo svi biti jednaki. Konačno, imajući u vidu da u crnogorskom Parlamentu nema poslanika deklarisanih kao osoba sa invaliditetom, moja želja, ali i cilj jeste da tu praksu promijenim i da kroz učešće u crnogorskoj Skupštini kao narodni poslanik i osoba sa invaliditetom direktno doprinesem našim pravima – jer doprinoseći našim pravima, doprinosimo i svim građanima Crne Gore", zaključio je Spaić.

Milačić je kazao da podržava borbu za jednakost, te da ga raduje što će se njegova partija boriti za punu pristupačnost i ambijent u kom ne postoji "ni promil diskriminacije vezane za osobe sa invaliditetom".

"Osobe sa invaliditetom mogu računati na Pravu Crnu Goru u borbi za ostvarivanje njihovih prava, jer osobe sa invaliditetom zaslužuju mjesto i u parlamentu," zaključio je Milačić.

Bonus video: