Kurgaš: Suprotstavimo se i otjerajmo ih na smetlište istorije

Kurgaš je pozvao građane da se pridruže otporu u što većem broju i da ne dozvole da ih dijele po bilo kojem osnovu
3845 pregleda 6 komentar(a)
Sa gradskog trga u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Sa gradskog trga u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 13.04.2019. 16:43h

Oni su uništili kompletnu privredu. Osim što su uništili i fabrike, sada žele da nam unište jedino što nam je preostalo - naše rijeke, mora, jezera i šume, poručio je jedan od organizatora karavana pokreta "Odupri se" Mirsad Kurgaš danas na gradskom trgu u Bijelom Polju.

"Krajnje je vrijeme da se suprotstavimo tome. Oni su gotovi, već ih hvata panika. Insajder je u njihovim redovima, to vam najbolje mogu reći i oni to bez prestanka ponavljaju ovih dana. Radi se o sistemu i onome čega smo svi bili svjesni, ali sada imamo dokaze za 'nevjerne Tome' koji nisu mogli da prihvate da je tako nešto moguće. Zato vas pozivamo da nam se pridružite, da oni koji su doveli do svega ovoga odu na zasluženo smetlište istorije," poručio je Kurgaš, dodajući da prije toga vlast treba da odgovara pred narodom i da vrati pare.

On je pozvao građane da se pridruže otporu u što većem broju, da zajedno žive jedni pored drugih i da ne dozvole da ih dijele po bilo kojem osnovu.

Obraćajući se u ime mladih, student Fakulteta političkih nauka Amar Sadiković je poručio da nema zemlje koja radi protiv sebe kao što je Crna Gora, koja "tjera od sebe najbolje što ima".

"Ova vlast čak i za struju uzima od građana za porodicu Đukanović. Ovo je naša država. Oni nam kradu i uzimaju naše pare. Račun za struju ima dvije stavke koje su u suprotnosti sa bilo čime - i sa Ustavom, zakonom i međunarodnim pravom. Jedino služe Blažu i Milu Đukanoviću," poručio je Sadiković.

Prosvjetna radnica Branka Mrdak je kazala da je gledala raznih nevolja, prilika i neprilika, ali da želi da progovori o onome što se trenutno dešava u prosvjeti.

"Sve radimo, ali ne radimo ono za šta smo plaćeni. Ne radimo na vaspitanju djece i naše ustanove su izgubile svoj prvenstveno vaspitni uticaj. Otkud ovoliko vršnjačkog nasilja? Otuda što ga ne rješavamo. Pričam i odupirem se i prije nego što je nastavo ovaj pokret i hvala im što danas ne moram da idem u Podgoricu. Jedno dijete sam školovala, a da smo možda jednom porodično bili na moru. Sa drugim djetetom, koje ima 20 godina, ja i suprug nismo uspjeli nijednom zajedno da odemo na more, zato što nismo mogli," kazala je Mrdak

Vidran Kljajević iz SNP-a je kazao da je danas došao mali broj onih koji imaju hrabrosti i koji su došli da pokažu da žele da rade ono za šta su se spremali i da slobodno iskažu svoje mišljenje, da nisu zadovoljni stanjem koje trenutno imamo u Crnoj Gori.

"Nama preostaje da se hrabro odupremo svemu što se dešava u Crnoj Gori, ili da odaberemo ono drugo, da živimo u strahu. Izaberite ovo drugo, budite hrabri i oduprite se," poručio je Kljajević.

Bonus video: