DPS Žabljak: Današnji protest - "svi pod strehu"

"Ulična povorka na kraju ličila je na omanju žalbu kakve se praktikuju u našem kraju. Utihnuli su njihovi bubnjevi i trube, prije nego su se i oglasili jer su shvatili da nemaju šta da traže na Žabljaku", saopštili su iz žabljačkog DPS-a
1809 pregleda 5 komentar(a)
DPS
DPS

OO DPS Žabljak, putem saopštenja za javnost protestni skup održan danas na Žabljaku ocjenjuje “omanjom žalbom”.

"Svi dosadašnji protesti Bečićevih Demokrata, sve sa političkim marginalcima kao što su Lekić i Pavićević, bili su fijasko, ali ovaj danasnji - baš totalni. Žabljačani su ga već krstili 'Svi pod strehu' jer su dvadesetak Žabljačana i svi njihovi gostiju iz cijele Crne Gore, stali pod jednu kako bi se sklone od kiše, ali su poslije svega otisli k'o pokisli. Šta reći, ni Lekić im nije došao. Neki kažu prepao se zbog neplaćenog poreza na vikendicu. Ne pomaže ni slogan "Ne boj se", ali će prije biti da je kao najiskusniji među njima shvatio da bi tome što rade najviše odgovarala durmitorska izreka 'Moj zaludnji odu na Savinu vodu'", navodi se u saopštenju.

Konstatuje se da Žabljačani ne pamte “ni manjeg skupa, ni kraćih i praznijih govora".

"Ustvari, sve je odgovaralo učinku njihove prethodnice, omanje šačice plaćenika sa strane, predvođene njihovim lokalnim liderčićem, koji su proteklih dana iritirali Durmitorce i sa maskama na licu prepadali žabljačku djecu. Ulična povorka na kraju ličila je na omanju žalbu kakve se praktikuju u našem kraju. Utihnuli su njihovi bubnjevi i trube, prije nego su se i oglasili jer su shvatili da nemaju šta da traže na Žabljaku. Uzalud im i priča o njihovim zaslugama za odbranu durmitorskih prirodnih ljepota. Politički putujući curkus nastavio je put kroz Crnu Goru a mi čekamo da vidimo kako će proći njihovi članovi preobučeni u 'građane' jer su i oni najavili da će posjetiti Zabljak danas u večernjim satima",stoji u sapoštenju OO DPS Žabljak.

Bonus video: