Kurgaš: Jedini način da spasimo državu je da vlast pošaljemo u Spuž

Pored članova Pokreta "Odupri se", među učensicima okupljanja bio je i predsjednik Radničke partije Janko Vučinić, te čelnici i članovi tivatskih opozicionih partija - Nove, Tivatske Akcije, Arsenala za Tivat, GP URA, Demosa i više ovdašnjih NVO
1937 pregleda 7 komentar(a)
"Odupri se" na Pinama, Foto: Siniša Luković
"Odupri se" na Pinama, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 14.04.2019. 16:23h

Pokret "Odupri se – 97.000" u sklopu obilaska primorskih gradova, priredio je danas protestno okupljanje na gradskoj rivi Pine u Tivtu.

Pored članova Pokreta "Odupri se", među učensicima okupljanja bio je i predsjednik Radničke partije Janko Vučinić, te čelnici i članovi tivatskih opozicionih partija - Nove, Tivatske Akcije, Arsenala za Tivat, GP URA, Demosa i više ovdašnjih NVO.

Član organizacionog odbora protesta, Dragan Sošić okupljenima je kazao da je pokret "Odupri se – 97.000" odlučio da ovoga vikenda posjeti građane u njihovim gradovima, da čuju njihove želje i predloge kako nastaviti borbu za smjenu crnogorskog režima.

"Da se ujedinimo u cilju podizanja građanske svijesti, građanske hrabrosti. Želimo da zajedno sa vama koordiniramo u svim gradovima i pružimo otpor ovom kriminalu, da čujemo kako bi u vašoj lokalnoj zajednici mogli da pružimo otpor, da dogovoramo zajedničke akcije građanske neposlušnosti. Akcije u narednim danima će biti snažne i pokazaćemo građanski bunt", naglasio je on.

Antonela Stjepčević iz Inicijative „Bokobran“, je kazala da joj mnogi građani čestitaju na tome što ta NVO radi boreći se protiv prostronog i kulturološkog razaranja Boke.

“Takve pohvale dosta često čujem i od brojnih DPS-ovaca zaposlenih u Opštini Tivat, što smatram da je u najmanju ruku nepristojno od njih s obzrom na ulogu koju njihova partija i vlast imaju u devastaciji Boke", kazala je Stjepčević dodajuli da je "prošlo vrijeme da se ima opravdanje zašti se svi ovome ne suprostavljamo".

Mirsad Kurgaš iz Organizacionog odbora pokreta "Odupri se – 97.000" rekao je da će građanima brzo svanuti "bez onih koji su nas doveli u ovo crnilo, koji nam uništiše državu i privredu, fabrike i hotele".

"Jedino preostalo što ova družina nije uništila to je naša priroda, naše more, rijeke, jezera, šume, ali na dobrom putu su i to da urade. Jedini način na koji ih možemo spriječiti je da ih sklonimo sa vlasti i pošaljemo na zasluženo mjesto – u Spuž", kazao je Kurgaš. On je pozvao građane Tivta da im se pridruže, da ne gledaju samo iza škura "jer to nije samo naša borba već borba svih nas“.

U ime OBNOR-a Tivat i Matice Boke, skup je pozdravio Mato Brguljan.

"Moje zadovoljstvo je što su mi ovdje sinovi i njihova djeca, od najmlađeg unuka koji ima godinu ipo do mene koji imam 71 godinu. Ovo je tek početak, treba biti istrajan i to je jedini način da se pobijedi ova vlast", istakao je Brguljan.

Bonus video: