Ivković: Budva aprila 2019. podsjeća na onu iz aprila 1979.

"Aktuelna budvanska vlast očigledno ne zna da je odluke lako donositi, ali teško realizovati. Ili zna, pa je jedan koalicioni partner (Demokrate) odluke donio poslije gotovo dvije godine svoje vladavine, na kraju mandata, a njihovu realizaciju prepustio drugom (DF). Idilična koalicija, nema što"
1168 pregleda 14 komentar(a)
Ivković, Foto: SD
Ivković, Foto: SD

Budva aprila 2019. godine neodoljivo podsjeća na onu aprilsku '79. Gradilišta, raskopane, neprohodne ulice i rupe su na svakom koraku. Gradskim jezgrom zbunjeno tumaraju grupe turista, s pravom zaključujući da je sezona turizma svuda počela, osim u njegovoj prijestonici. Kad će početi, ne znamo, saopštio je predsjednik OO SD Budva, Petar Ivković.

Ivković je saopštio da se može zaključiti da se u Budvi ovih dana ponovo dešava zemljotres, ovog puta politički, ali da će oštećena strana kao i prije 40 godina biti građani Budve "koji sezonu i turiste čekaju kao ozebli sunce".

"Aktuelna budvanska vlast očigledno ne zna da je odluke lako donositi, ali teško realizovati. Ili zna, pa je jedan koalicioni partner (Demokrate) odluke donio poslije gotovo dvije godine svoje vladavine, na kraju mandata, a njihovu realizaciju prepustio drugom (DF). Idilična koalicija, nema što".

Ivković je kazao da je SD, podržao sve odluke o decenijama potrebnim promjenama u gradu, "glasajući u Skupštini za njih, bez obzira ko ih je predložio".

"Tako smo podržali i odluku o ukidanju privremenih lokacija, uz primjedbu da se zakupcima moralo ponuditi alternativno rješenje. Svjedoci smo da se ta odluka selektivno realizuje i da opstanak lokacija umnogome zavisi od političke pripadnosti zakupaca, što je šablon ponašanja koji je vladajuća budvanska koalicija godinama revnosno kritikovala. Posebno je zanimljivo ponašanje najfreškijeg koalicionog partnera, tzv. Crnogorske, koja je prošle godine, kao opozicija, u ovom periodu neštedimice kritikovala građevinske radove, izvođene u mnogo manjem obimu nego ove godine, pa se pitamo zašto sad ćute. Je li pogled na grad drugačiji iz fotelja, nego iz opozicione klupe? Izgleda da njima jeste", sapštio je Ivković.

"Bez dileme, Socijaldemokrate Budve zapažaju i pozdravljaju određene, iako isuviše male, investicije u Budvi. Sve to je odavno moglo i moralo biti urađeno, jer ne iziskuje veliki trud, niti finansijska ulaganja. No, pitamo se je li to ono što je našem gradu u ovom trenutku najvažnije i najpotrebnije? Pitamo se i odgovaramo: nije, gospodo iz vlasti! Budvi je potrebno da na današnji dan bude širom otvorenih kapija, bezbjedna i lijepa za turiste, od kojih svi živimo! Koliko ste uspjeli da je napravite takvom, neka procijene građani", zaključuje se u saopštenju predsjednika OO SD U Budvi, Petra Ivkovića.

Bonus video: