"Odupri se" u Novom: Ujedinjenjem do podizanja građanske svijesti i hrabrosti

"Želimo da zajedno sa vama koordiniramo u svim gradovima i pružimo otpor ovom kriminalu, da čujemo kako bi u vašoj lokalnoj zajednici mogli da pružimo otpor, da dogovoramo zajedničke akcije građanske neposlušnosti", rekao je Dragan Sošić
2196 pregleda 10 komentar(a)
"Odupri se" u Herceg Novom, Foto: Slavica Kosić
"Odupri se" u Herceg Novom, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 14.04.2019. 18:43h

Herceg Novi jedan je od rijetkih slobodnih gradova u Crnoj Gori pa su ovdje, stigli da bi preuzeli dio te pozitivne energije i podijelili je sa svima u Crnoj Gori, poručeno je sa skupa pokreta „Odupri se – 97.000“ koji je organizovan na glavnom gradskom trgu.

Govorili su članovi organizacionog odbora građanskih protesta, Nikola Grdinić, Dragan Sošić, Mirsad Kurgaš, Vladan Šćepanović i Danijela Đurović (SNP) iz Herceg Novog.

“Cilj je da se ujedinimo u cilju podizanja građanske svesti i građanske hrabrosti. Želimo da zajedno sa vama koordiniramo u svim gradovima i pružimo otpor ovom kriminalu, da čujemo kako bi u vašoj lokalnoj zajednici mogli da pružimo otpor, da dogovoramo zajedničke akcije građanske neposlušnosti", rekao je Sošić.

Građanski bunt prema riječima organizatora mogao bi uskoro biti iskazan blokadom saobraćaja, blokadom instutucija i sistema.

Sa skupa je poručeno da od loše privatizacije kojih je u Herceg Novom bilo mnogo, sada treba braniti Institut Igalo.

Bonus video: