Marković: Ni crkva ne može raditi suprotno zakonu i proceduri

Na pitanje zašto je Vlada dodijelila stanove po mnogo povoljnim cijenama javnim funkcionerima koji imaju riješeno stambeno pitanje, Marković je odgovorio da je to dio negativne kampanje protiv Vladinih akcija i politika
6655 pregleda 58 komentar(a)
Marković, Foto: Savo Prelević
Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.04.2019. 14:08h

U Crnoj Gori niko ne može raditi suprotno zakonu i predviđenoj proceduri, pa ni crkva, poručio je premijer Duško Marković.

On je, na pitanje novinara nakon svečanosti povodom dodjele stanova zdravstvenim radnicima da li će i kada biti srušene crkva na Rumiji i krstionica u Tivtu, kazao da zakoni i Ustav jednako važe za sve.

Marković je kazao da da niko u državi ne može da radi suprotno zakonu i predviđenoj proceduri, pa ni crkva.

“Vlada će se držati zakon i raditi po njemu. Zakon je jedan za sve, i za Amfilohija i za predsjednika Vlade Duška Markovića i svakog drugoga u ovoj zemlji”, naglasio je Marković.

Pozivi na duhovno i nematerijalno, kako je dodao, nijesu relevanti za ovozemaljske zakone i poštovanje propisa.

Na pitanje zašto je Vlada dodijelila stanove po mnogo povoljnim cijenama javnim funkcionerima koji imaju riješeno stambeno pitanje, Marković je odgovorio da je to dio negativne kampanje protiv Vladinih akcija i politika.

“Ti funkcioneri su zaposleni u državnoj administraciji, rade veoma odogovrne posleve i imaju pravo da rješavaju stambena pitanja. Ne mislite valjda da je predsjednik vlade, države i parlamenta dobio stan na takav način”, rekao je Marković.

Kako je naveo, za dvije godine od kada je na čelu Vlade, kredite po povoljnim uslovima dobilo je svega 20 funkcionera.

“Ne zaboravite da je za ove dvije godine više od 185 policijskih službenika, 180 zaposlenih u zdravstvu dobilo stanove sa pravom otkupa po povlašćenim cijenama. Vidimo da je danas 97 službenika u sistemu zdravstva dobilo stanove po povoljnim uslovima”, dodao je Marković.

On je ponovio da je sve dio negativne kampanje, oponiranja svakom uspjehu i naporu Vlade i dobrim politikama.

“Navikao sam na to. Žao mi je što mediji to ne sagledavaju na drugačiji način, nekritički i objektivo. Dužni smo da trpimo taj nekritički pristup, ali je važno da svakoga dana radimo za dobro onih kojima su ovi stanovi potrebni po najnižim cijenama i najpovoljnijim uslovima”, rekao je Marković.

On je kazao da će uskoro biti završena zgrada za oko 500 zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Vojsci.

“O tome treba da pričate, tim politikama da date prostor, a ne špekulacijama za 20 funkcionera koji su na sličan način dobili stanove. Ne vidim tu ništa loše, nego uspjeh ove politike i stojim iza nje i njenih rezutata”, rekao je Marković.

Bonus video: