DF Žabljak: Opštinsko zemljište se mahinacijama pokušava upisati na firmu HM "Durmitor"

"Radi se o 2.520 hektara, a između ostalog te površine odnose se na Aerodrom "Jezera" i gradski trg na Žabljaku"
1417 pregleda 2 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Demokratski front
Demokratski front, Foto: Demokratski front

Odbornički klub Demokratskog fronta (DF) na Žabljaku najavio je pokretanje skupštinske rasprave u vezi statusa ogrmne površine opštinskog zemljišta kojim upravlja kompanija HM "Durmitor".

Povodom ovog problema zatražiće i održavanje javne rasprave.

U saopštenju za javnost najavljuju da će, osim skupštinske, zatražiti i javnu raspravu sa građanima kako bi se došlo do odgovora kako je ogromna površina opštinskog zemljišta vremenom pretvorena u privatni posjed.

"Riječ je o opštinskom zemljištu koje je iz više navrata ustupano tadašnjem Poljoprivrednom preduzeću "Jezerakoop" i nije nikako moglo biti predmet prodaje, sada se, kako tvrde, kroz dugogodišnji proces raznoraznim mahinacijama pokušava upisati na firmu HM "Durmitor". Iako prilikom prodaje ovog preduzeća, 2004. godine, kompaniji HM "Durmitor" , koja posluje u sastavu "The Hotel Menagment Aktiengeselischaft" vlasništvo Sava Kujundžića, zemljište nije moglo biti predmet prodaje, sada se raznim mahinacijama pokušava uknjižiti na kompaniju HM "Durmitor". Radi se o 2.520 hektara, a između ostalog te površine odnose se na Aerodrom "Jezera" i gradski trg na Žabljaku. Tražićemo hitno održavanje vanredne sjednice SO Žabljak na kojoj bi se raspravilo o ovoj, po građane i opštinu, veoma značajnoj problematici i skupština zauzela stav. Inače, u kupoprodajnom ugovoru iz 2004. godine stoji da pored poslovnih prostora "Jezerakoop" prodaje 500 hektara zemljišta i 2.000 hektara ustupa na korišćenje kupcu", navodi se u saopštenju DF-a.

Obrad Pješivac

Bonus video: